Vasario 16-oji Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2024-02-15
  • Kategorija: Renginiai

Stovėkime Laisvės sargyboje šiandien ir rytoj

„Štai ir vėl ji – mūsų visų Vasario 16-osios šventė, pasipuošusi valstybingumo 106 -erių metų sukakties trispalviu žiedu. Pasistenkime prie to žiedo prisiartinti ne tik žingsniais, bet ir širdimi, savo Tėvynės, savo namų dvasia. Pabandykime suprasti šios dienos prasmę, jos didybę“,- į susirinkusiuosius paminėti šios didžios dienos kreipėsi renginio vedėja septintokė Dominyka Pipaitė. Dešimtokas Tomas Zenevičius priminė visiems, kad nebuvo lengva ir paprasta apsispręsti, skelbti ar neskelbti nutarimą dėl nepriklausomos valstybės atkūrimo, signatarams reikėjo nemažai ryžto ir daug pastangų. „Skelbti? Ar atidėti? O jei neištesėsim? Tai buvo tik žodis. O juk tą žodį, paleistą į pasaulį, reiks paversti kūnu, jį materializuoti“, - sakė jis.

Vasario 16-osios signatarai, tarp kurių buvo ir Valdas Mironas, vienbalsiai parinko Lietuvi laisvos ir nepriklausomos tautos kelią Europos žemyne ir pasaulyje. Akto pasirašymas nesukūrė valstybės, Lietuvos laukė daug sunkių išmėginimų ir kitų pavojų. Tauta visus išbandymus ištvėrė ir šiandien mes esame laisvi. Sveikinimo žodį tarusi gimnazijos direktorė Jurgita Kamandulienė nuoširdžiai kvietė į savo širdis, į savo šeimas įsileisti Vasario 16-osios dvasią. Ukrainos karo fone suvokti, kaip reikia ją branginti ir kokia ji gali būti trapi. „Taigi kviečiu jus visus švęsti Laisvės gimtadienį“,- sakė direktorė.

Salėje buvo skaitomi eilėraščiai, dainuojamos dainos ir šokami šokiai. Ačiū visiems, kurie sukūrė šventę mūsų akims, mūsų ausims, mūsų širdims.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos