Tradicinis Sveikatingumo žygis dviračiais

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-09-28
  • Kategorija: Renginiai

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenė dviračiais įveikė daugiau nei dvidešimties kilometrų atstumą pirmyn ir atgal į Nepriklausomybės Akto signataro Vlado Mirono koplyčią, esančią Bukaučiškių kaime. Šiais metais dviračių kolonos priekyje važiavo gimnazijos direktorė Jurgita Kamandulienė ir technologijų mokytojas Vaidas Sakalauskas, abiturientai, o už jų kitų klasių gimnazistai, mokytoja Gitana Ivanauskienė, mokytojos padėjėja Vyda Sudvajienė, kolonos pabaigoje fizinio ugdymo mokytojas Albertas Sereika (gaila, bet šiemet nesulaukėme tėvelių). Tačiau mūsų kolona buvo išties įspūdinga – kelyje daugiau nei 80 dviratininkų, priekyje saugumą užtikrino policijos ekipažas, pabaigoje geltonieji autobusiukai, sveikatos specialistė Agnė Jonaitytė. Gimnazistai Ignas Kamandulis ir Modestas Šreideris atstumą įveikė bėgdami (jie nubėgo apie 17 kilometrų).

Gimnazijos bendruomenės kelionė dviračiais rugsėjį - vienas iš labiausiai laukiamų renginių. Jis šiemet buvo skirtas ne tik Sveikatingumo dieną paminėti, bet taip pat ir įsitraukti į renginius, skirtus Europos judumo savaitei 2023. Važiavimas dviračiais ne tik smagus palenktyniavimas, bet ir gražus bendravimas, prasmingos diskusijos. Įveikę pirmą atkarpą, šiek tiek daugiau nei dešimt kilometrų, žygio dalyviai atsikvepia. Atsigeria, užkanda, dalyvauja važiavimo į labai statų kalną estafetėje, ieško paslėpto lobio. Pailsėjus vėl visų laukia kelionė atgal.

Kadangi daugiau nei 20 kilometrų kelionei ryžtasi ne visi, Sveikatingumo dienos iššūkiai jų laukia gimnazijoje. Jiems vadovauja fizinio ugdymo mokytoja Marina Juonienė. Šiemet tie, kurie pasiliko gimnazijoje, bėgo vieną mylią (1 kilometrą, 600 metrų). Įveikti šį nuotolį pasiryžo ir mokytojos Vaida Bielevičienė, Stasė Vitkauskienė. Taip pat gimnazistai žaidė ir varžėsi tinklinio, kvadrato, futbolo, krepšinio 3x3, baudų metimo, smiginio rungtyse. Jų teisėjais buvo dalykų mokytojai. Geriausiems buvo įteikti apdovanojimai, taurės. Už originalumą kelionės metu buvo apdovanotas Jokūbas Šilalė. Jis kelyje išsiskyrė ne tik išskirtiniu dviračiu, bet ir stiliumi. Taurę už įveiktą kelią šiemet gavo šeštokai (jų iš klasės važiavo daugiausia). Renginį gimnazijos stadione vedė direktorės pavaduotoja ugdymui Raimonda Šilalė.

Visų klasių dalyviai buvo apdovanoti saldžiuoju prizu, kurį įsteigė gimnazijos direktorė Jurgita Kamandulienė.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos