Pamoka „Žinutė Laisvė“, skirta Vasario 16-ajai

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2022-02-11
  • Kategorija: Renginiai

Jau antrus metus Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai dalyvauja Didžiausioje bendradarbiavimo pamokoje, kuri skirta Vasario 16-ajai. Šiemet, kaip ir pernai, nutiesiame bendradarbiavimo tiltus į Trakų r. Rūdiškių gimnaziją. Jau drąsiai galime sakyti, kad tapome bičiuliais, nes mums svarbūs tie patys dalykai, dalijamės „spiečiais“...

Šiandien įvyko mūsų gimnazijos ir Rūdiškių gimnazijos aštuntokų ir šeštokų bendra virtuali pamoka „Žinutė Laisvė“.  Pamoką vedė net keturios mokytojos- lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Gitana Ivanauskienė ir Zita Bartkevičienė, teatro mokytoja Žiedūnė Maldonienė ir dorinio ugdymo mokytoja Bronė Aliukonienė,  taip pat turėjome ir svečią – humanitarinių mokslų daktarą, istoriką Artūrą Svarauską. Prisistatydami vieni kitiems tiek vaizdais, tiek žodžiais kalbėjome apie tai, kas mums svarbu šiandien, kuo džiaugiamės ir dėl ko liūdime. Svečias mums priminė, kaip svarbu žinoti istoriją, bet dar svarbiau gyventi šiandien. Anot jo, šiandieninė Lietuva, jeigu lygintumėme su tarpukario, daug pažangesnė. Mokiniai savo žinias pasitikrino viktorinoje, taip pat visi interaktyvioje lentoje įrašėme po palinkėjimą.

Pamoka neprailgo, mokiniai sakė, kad jiems ši diena įsimins, nes buvo Kitaip – kiekvienas išsinešė ką nors „nepaprastai gera“.

                                                                                                 Gitana Ivanauskienė, mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos