Dovanojame Tėvynei dainą

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-03-11
  • Kategorija: Renginiai
Dovanojame Tėvynei dainą

Kovo 11-oji - Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Ši diena - tai žinojimas, kad laisvė - mūsų kasdienė pareiga, tikslas ir darbas, kad gyvensime tuo, ką patys sukursime, ką išmoksime ir ko išmokysime kitas kartas.

Antanas Maceina rašė: „Nepriklausomybė tautoje laikosi herojiškais tautos narių valios žingsniais. Todėl herojiškos kovos yra ne tik tada, kai tauta nori įgyti Nepriklausomybę, bet ir tada, kai tauta nori ją išlaikyti ir apginti".

Šiemet mūsų gimnazijoje Kovo 11-ąją šventėme dovanodami Tėvynei dainą. Nuoširdi mokinių dovana savo gimtajam kraštui tarytum įprasmina A. Maceinos mintį, kad įgijus laisvę labai svarbu ją išsaugoti. O mes ją saugome ir giname besimokydami, besidomėdami tėvynės istorija, jos didvyriais ir kūrėjais, skaitydami knygas, dainuodami ir kurdami... Kiek daug gražių dainų apie Lietuvą išmokome besiruošdami Kovo 11- osios šventei! Kaip buvo gera dainuoti populiarias ir mažai girdėtas dainas! Renginyje jautėme, kad švenčiame Tėvynės gimimo dieną!

Labai prasminga, kad šią diena gimnazijoje vyko nacionalinis konkursas ,,Lietuvos istorijos žinovas". Lietuvos istorijos žinove tapo Simona Ogilbaitė. Sveikiname!!!

Kovo 11 dieną mūsų gimnazijos mokytojas Algis Cincilevičius su gausiu būriu mokinių, jaunųjų šaulių dalyvavo tradiciniame bėgime „Geroji žinia". Bėgimu siekiama pažymėti iškilią valstybei datą, skatinti pilietiškumą ir sveiką gyvenseną.

Mylime savo Tėvynę, saugome ir branginame tai, ką paveldėjome - LAISVĘ!

Gimnazijos direktorius A. Jakimavičus sako sveikinimo kalbą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos