LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS MINĖJIMAS

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-02-14
  • Kategorija: Renginiai

DIENA, SKIRTA MEILEI IR TĖVYNEI

Labai paprasta pasakyti, kad myliu... ir visai nesvarbu ką: žmogų ar gimtinę, bet kaip nelengva tą meilę liudyti kas dieną, kas minutę... Kaip nelengva neišsižadėti meilės iš baimės, neišsižadėti jos dėl kitų skepticizmo, nepagrįsto pykčio ar pavydo...

Šį vasario keturioliktosios penktadienį šventiniame minėjime apie meilę Lietuvai, apie pareigą jai kalbėjo gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius: „Tėvynės ateitis mūsų, piliečių, rankose. Prisimindami Vasario 16-osios akto signatarų puoselėjamus idealus, vertybes, regime, kad be šių vertybių - laisvės, tiesos, teisingumo - negalime sukurti laisvos ir demokratinės valstybės. Tad gyvename tokiu momentu, kai reikia apsispręsti, kur eisime - į priekį ar atgal? Nes jei nebus laisvės ir tiesos, tamsos akmuo prispaus ir prislėgs... Tegul Vasario 16-oji būna tarsi vilties žiburys, įkvepiantis mus atlikti tikrus, pagarbos vertus darbus - kurti laisvą, demokratinę valstybę, gerbti laisvę ir tiesą, remtis bendrystės ir santarvės dvasia."

Vasario 16 dieną kelsime trispalvę ir minėsime Tėvynės gimimo dieną. Kiekvienam iš mūsų žodis Tėvynė yra svarbus ir reikšmingas. Ką apie ją galvoja mūsų gimnazijos mokytojai ir mokiniai? Štai kelios mintys apie ją:

Gimnazijos direktorius A. Jakimavičius:

Tėvynė - tai valstybė, gimtinė, vieta, kur aš gyvenu, kur mano šaknys - šeima, tėvai. Dirbu valstybei, tėvynei, jauniems žmonėms...

Kas man yra pilietiškumas? - Kasdienybė ugdant jaunus žmones su meile, tikėjimu, kad jie bus geri žmonės, kad jų ateitis bus gan pilietiška."

Anglų kalbos mokytoja Stasė Vitkauskienė:

„Tėvynė man reiškia pirmiausia namus, gimtą kalbą. Esu pilietiška, nes labai myliu savo gimtąją kalbą, noriu, kad ji išliktų.... Tėvynę aš labai myliu ir stengiuosi tą meilę perteikti vaikams."

Chemijos mokytoja Rima Kriptavičienė:

„Man tėvynė kaip ir visiems: šeima, draugai, tauta, miestelis, kuriame gimiau ir dirbu. Esu atsakinga už darbą, už savo šeimą, klasę ir draugus..."

IV gimnazinės klasės mokinys Domas:

„Tėvynė... Turbūt tai yra ten, kur aš gyvenu... nors, tiesą sakant, nesu labai patriotiškas. Esu pilietiškas, nes laikausi įstatymų."

2 klasės mokinys Benas:

„Tėvynė - tai tauta, o mes, lietuviai, esame visi broliai - viena šeima."

Aistė Kvetkauskaitė ir Aistė Remeikaitė (IIbg)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos