Nacionalinis diktantas: Ateik, rašyk, išsaugok.

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-02-04
  • Kategorija: Renginiai

Nacionalinis diktantas vyks vasario 22 dieną

Atskirose kategorijose varžysis moksleiviai, suaugusieji, užsienio lietuviai ir įmonės

Visi lietuvių kalbos mylėtojai vėl bus kviečiami pasitikrinti savo žinias tradiciniame Nacionalinio diktanto konkurse.

VšĮ Pilietinės minties instituto organizuojamas Nacionalinio diktanto konkursas vyks vasario 22 dieną. Diktantas bus transliuojamas per LRT radijo pirmąją programą ir internetu 11 val.

Diktantą bus galima rašyti visose Lietuvos savivaldybėse, Vilniaus knygų mugėje ir Lietuvos ambasadose užsienyje.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose - raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Šiemet registruotis atskiroje kategorijoje ir rašyti diktantą kviečiami ir įmonių atstovai.

„Diktantas yra ne tik kalbos žinių pasitikrinimas. Tai apsisprendimas ir įrodymas pirmiausia pačiam sau - man svarbi mano gimtoji kalba, aš noriu rašyti ir kalbėti ja taisyklingai.

Atrodytų, paprasta nuostata. Tačiau nuo jos prasideda kiekvienos tautos ir kiekvieno asmens savivoka - mano gimtoji kalba yra didžiausia vertybė, jungianti istoriją ir dabartį, jaunus ir vyresnius, gyvenančius Lietuvoje ir už jos ribų", - sako diktanto organizatorė, VšĮ Pilietinės minties instituto direktorė Vytautė Šmaižytė.

Kaip ir pernai, diktantą bus galima rašyti ir išsiųsti organizatoriams paštu iki vasario 24 dienos imtinai. Tiesa, rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.

Projekto organizatoriai paštu gautus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir išsiųsti autoriams.

Nacionalinis diktantas organizuojamas kartu su ilgamečiais projekto partneriais - DELFI, LRT, AB Lietuvos paštu, Švietimo ir mokslo ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Valstybine lietuvių kalbos komisija. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Diktanto tekstas bus paskelbtas vasario 25 dieną svetainėsewww.diktantas.lt,www.vlkk.lt ir DELFI. Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.

Daugiau informacijos:

Vytautė Šmaižytė

VšĮ Pilietinės minties instituto direktorė,

Nacionalinio diktanto organizatorė

__________________________________

Tel.: 8652 45128; 8615 25 310

www.diktantas.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos