Svečiuose tautodailininkė Audronė Lampickienė

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-10
  • Kategorija: Renginiai

Gražūs mainai

Į mūsų mokyklą tautodailininkę Audronę pakvietė neformaliojo ugdymo vadovė Rasa Aleksandravičienė. Jos būrelių mokiniai, kiti entuziastai panoro pamatyti ir patys išmokti marginti vašku. Ir šiandien jiems puikiai sekėsi, nes turėjo nuostabią mokytoją ir dar žavingesnį padėjėją - sūnų! Kaip teigė menininkė, kiaušinių marginimas yra jos šeimos tradicija. Tradicinis amatas, perduodamas iš kartos į kartą. Tačiau, sakė ji, vienodų margučių niekada nebūna. Kai imi dirbti, net nežinai, kaip jis atrodys, tai priklausi nuo nuotaikos, įkvėpimo, nuo noro dirbti. O jo visada atsiranda, net kai tenka numarginti 100 kiaušinių.

Keletas sakinių apie tautodailininkę

Gimė 1966 m Alytuje. Kauno miškų technikume įsigijo aplinkos inžinerijos specialybę. 1987 m. dirbo AB „Alita“, studijavo Lietuvos žemės ūkio universitete ir įgijo magistro laipsnį.

1995 m. Velykoms numargino pirmuosius margučius. Nuo tada dalyvauja tautodailės mugėse ir parodose. Kiaušinių marginimą demonstruoja amatų šventėse ir velykiniuose renginiuose.

Firma „Ajonda“ išleido nemažai proginių atvirukų su A. Lampickienės margučiais.

2004 m. buvo išrinkta Lietuvos tautodailininkų sąjungos Dzūkijos skyriaus pirmininke. Priklauso Etninės kultūros globos tarybai.

2005 m. dalyvavo tarptautinėje parodoje Lenkijoje, tais pačiais metais Kultūros ministerija A. Lampickienei suteikė meno kūrėjos statusą. Taip pat menininkė turi sertifikatą, kuris įrodo šio amato reikalingumą, aktualumą. Darbai originalūs, išskirtiniai.

Atvežė ir parodą

Kai vyko seminaras, mokyklos fojė veikė Alytaus dailiųjų amatų mokinių paroda. Mokiniai ir mokytojai galėjo apžiūrėti eksponatus, pasigrožėti kad ir labai gražiais, bet praktiškais dalykais.

Mokiniai, panorę išmokti nusimarginti po margutį, liko patenkinti. Žinoma, tikėtis puikaus rezultato iš karto neįmanoma. Išeidami pažadėjo, kad kitais metais prieš Velykas kiaušinius margins vašku. Tautodailininkė patikino, kad dirbti širdžiai malonų darbą smagu, smagu, kai yra ir su kuo dalintis amato paslaptimis. Mūsų mokyklos neformaliojo ugdymo vadovė Rasa pažadėjo, kad vyks į Alytų mokyti pinti iš vytelių. Vadinasi, gražūs mainai tęsis. Nuotraukos Giedriaus Aleksandravičiaus, 8a

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos