Justina Gibaitė - plakatų konkurso „Saugi vasara“ nugalėtoja

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-04
  • Kategorija: Renginiai
I-ojo šio konkurso etapo nugalėtoja tapo Daugų Vlado Mirono gimnazijos 8b klasės mokinė Justina Gibaitė, vadovai dailės ir technologijų vyr. mokytojai Rima ir Raimundas Jomantai. Konkurso organizatoriai mokinę apdovanojo atminimo dovana ir diplomu, laureatei ir jos mokytojams surengė ekskursiją miesto gatvėmis naujausiu gaisrų gesinimo automobiliu, supažindino su turima PGV technika.

Apie patį konkursą

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, skatindamas mokinius saugiai elgtis atostogų metu, kartu su Švietimo ir mokslo ministerija bei apskričių priešgaisrinėmis gelbėjimo valdybomis nuo 2011 m. kovo 21 d. organizavo mokinių plakatų konkursą ,,Saugi vasara“. Konkursas skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai, kuri minima birželio 1 d.

Konkursu buvo siekiama supažindinti mokinius su pavojais ir saugiu elgesiu atostogaujant, būnant gamtoje, iškylaujant, įskiepyti mokiniams saugaus elgesio įgūdžius.

Konkursas skirtas 1–8 klasių mokiniams. Konkurse galėjo dalyvauti bendrojo lavinimo, gimnazijų, dailės mokyklų, vaikų globos namų ir kitų švietimo, ugdymo ir globos įstaigų mokiniai.

Plakatai buvo vertinami atsižvelgiant į temos aktualumą, idėjos originalumą, jos įgyvendinimą, meninę raišką.

II etape priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente bus eksponuojami iš apskričių PGV gauti plakatai. Departamento direktoriaus įsakymu sudaryta plakatų vertinimo komisija nustatys kiekvienos konkurso dalyvių grupės I–III vietų laimėtojus.

III etape (2011 m. gegužės 16–31 d.) Švitrigailos g. 18, Vilniuje, vyks konkurso nugalėtojų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonija. Laureatams bus įteikiamos atminimo dovanos, diplomai, surengta kavos pertraukėlė, nugalėtojai ir juos lydintys asmenys bus supažindinti su bendrojo pagalbos centro veikla, priešgaisrine technikos paroda ir gaisrų gesinimo bei gelbėjimo technika.

Ir kituose šio konkurso etapuose Tegul Justiną lydi sėkmė‼

Dailės ir technologijų vyr.mokytojai Rima ir Raimundas Jomantai

Foto R.Jomantas I-ojo etapo "Saugi vasara" laureatų apdovanojimas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos