Jurginių šventėje susitiko maironiečiai

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-05-02
  • Kategorija: Renginiai

Šių metų balandžio 30 d. gimnazijos maironietės vyko į Alytų, į Lietuvos maironiečių draugijos sambūrį - Jurginių šventę. Namo grįžo kupinos įspūdžių ir geros nuotaikos, nes visi šventės dalyviai buvo labai draugiški bei linksmi. Diena buvo išties nuostabi, oras puikus, žmonės malonūs.

Atvykusios į miestą pirmiausia apsilankėme Alytaus pagrindinėje ,,Dzūkijos" mokykloje. Joje mus labai maloniai sutiko jau pažįstami mokiniai ir mokytojai (jie lankėsi mūsų mokykloje, kai vyko tolerancijai skirtas renginys), įteikė dovanėlių, pavaišino arbata. Vėliau nuvykome į Alytaus kultūros ir komunikacijų centrą. Ilgai repetavome, nes turėjome kartu su Venciūnų ir Alovės pagrindinių mokyklų mokiniais gražiai sudainuoti liaudies dainą. Berepetuodami laiką leidome visai nesijaudindami dėl artėjančio pasirodymo, atvirkščiai, smagu su bičiuliais ir pasijuokti iš netikėtai scenoje įvykusių komiškų situacijų ir panašiai.

Laiką iš tiesų praleidome puikiai, labai draugiški ir įdomūs tie maironiečiai. Nors mes artimiau bendraujame tik su savo rajono maironiečiais, tačiau ir (beveik) visoje Lietuvoje draugų taip pat turime. Šiame susibūrime draugų ir bendraminčių sutikome daugiausiai...

Po repeticijų važiavome į Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčią. Joje vyko mišios už jaunimą, už maironiečių veiklą, mokytojus. Sujaudino labai gražus, aktualus ir prasmingas kunigo pamokslas. Dvasininkas įtikinamai kalbėjo apie meilę savo gimtinei, motinai ir Dievui. Jaudino kalba apie šią žemišką ir paslaptingą trejybę (ypač pagalvojus, kad kita diena – motinos diena).

Namo grįžome kupinos įspūdžių ir geros nuotaikos, nes visi šventės dalyviai buvo labai draugiški bei linksmi. Diena buvo išties nuostabi, oras puikus, žmonės malonūs.
P.S norime padėkoti mūsų vadovei Sigutei ir mūsų mokyklos vairuotojui V. Gustaičiui, kuris taip pat nestokojo geros nuotaikos, buvo kantrus, nes nuo pat 9 val. ryto iki 16 val. mus vežiojo ir laukė.

Greta II BG kl.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos