Savaitė, skirta gamtai ir žmogui

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-04-14
  • Kategorija: Renginiai
Kiekvienais metais mūsų mokyklos gamtamokslinio ir meninio koncentro mokytojai, mokiniai organizuoja savaitę „Žemė – žmonių planeta“. Šiemet prie šios gražios iniciatyvos prisijungė ir pradinių klasių mokiniai. Jie surengė kūrybinių darbų parodą „Iš buitinių atliekų“. Be to, mūsų visų šeštadienį laukia „Darom2011“.

Vakar mūsų mokykloje Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės organizavo „Kiaušiniadą“. Apie renginį jau rašėme.

PARODOS

Šiandien, tai yra balandžio 14 diena, buvo gausi renginių. Nuo pat ryto į Velykinių darbų parodą kvietė dailės ir technologijų mokytojai Raimundas ir Rima Jomantai, neformaliojo ugdymo vadovė Rasa Aleksandravičienė. Mokiniai, padedami mokytojų, pagaminę įvairiausių darbų: nuo atvirukų iki papuošalų, nuo medinių šaukštų, įvairių dubenėlių, iš vytelių pintų darbų iki nuostabiai puoštų/išpieštų užuolaidų. Kai kuriuos mokinių darbus buvo galima ir įsigyti. Žinoma, kai kas tai ir padarėJ

Pradinukai su savo mokytojomis irgi visus norinčius pakvietė į kūrybinių darbų parodą „Iš buitinių atliekų“. Kokie jie išradingi! Paprasčiausios buitinės atliekos jų rankose virto zuikučiais, vištomis, gėlėmis, paveikslėliais at net žiūronais... Tačiau visus sužavėjo Eilos Sakalauskaitės, 3b iš šieno pagamintas dviratis. Jis ir iškeliavo į rajoninę parodą.

KONFERENCIJA

„Žemė – žmonių planeta“

Konferenciją pradėjo direktoriaus pavaduotoja Vida Kalmatavičienė. Ji pasidžiaugė per šią savaitę nuveiktais darbais, padėkojo visiems, kurie nėra abejingi ir noriai dalijasi savo darbais.

Į konferenciją „Žemė – žmonių planeta“ atvyko Žuvinto biosferos rezervato vyriausias ekologas Regimantas Vabuolas ir gamtininkas Algimantas Zubavičius. Svečiai mokiniams pasakojo apie Žuvintą, kaip svarbu jį išsaugoti. Ekologas pristatė šio rezervato gamtines vertybes: nuo įkūrimo iki šių dienų, kvietė atvykti ir į patį rezervatą, aplankyti ir Buktos girioje įrengtą pažintinį taką.

Gamtininkas A. Zubavičius dalijosi asmenine patirtimi, vaikystės išgyvenimais, metais, kurie paliko neišdildomą įspūdį.

Taip pat 8a klasės mokiniaisu vyr. biologijos mokytoja Danute Zarauskiene atliko tyrimą „Moksleivių nuomonė apie aplinkos problemas“ (apklausoje dalyvavo 40 mokinių). Šio tyrimo rezultatus pristatė Lukas Ivanauskas ir Giedrius Aleksandravičius.

Šeštadienį mūsų visų laukia dar vienas iššūkis – "DAROM2011". „Jeigu jau darom, tai darom iki galo“,- toks buvo mūsų visų šūkis. Ir šiemet jis lygiai toks pats. PRISIJUNK IR TU! Nebūk abejingas. Juk daug maloniau ir akiai, ir širdžiai, kai aplink švaru ir tvarkinga.

Nuotraukos R. Jomanto

PARODOS

KONFERENCIJA "ŽEMĖ- ŽMONIŲ PLANETA"

SUSITIKSIME "DAROM2011":)))

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos