Po regioninio Meninio skaitymo konkurso

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-03-06
  • Kategorija: Renginiai
Abiturientę Gintarę Goštautaitę vėl lydėjo sėkmė. Komisiją sužavėjo ne tik pasirinkta sudėtinga ištrauka iš istorinio Kristinos Sabaliauskaitės romano „Silva Rerum“, bet ir Gintarės natūralumas, įsijautimas į tekstą, širdimi išgyventa istorija, o ypač aksominio švelnumo balsas. Gintarė jau pradėjo ruoštis respublikiniam šio konkurso etapui, kuris vyks balandžio 16-17 dieną Klaipėdoje. Pasirengti jai ir vėl padės mokytojos Gitana ir Žiedūnė.

Keletas žodžių apie konkursą

Šis konkursas – tai bene vienas stipriausių konkursų ne tik rajone, regione, bet ir respublikoje. Jame dalyvauja beveik visos mokyklos, todėl konkurencija didžiulė, tikrai yra iš ko išrinkti pačius pačius geriausius skaitovus, galbūt būsimuosius aktorius. Iki Gintarės mūsų mokyklos skaitovai dar nebuvo taip toli nuėję, jau seniai buvome laimėję ir pirmąją vietą rajone.

Nuo ankstaus ryto į Prienų kultūros ir laisvalaikio centro Mažąją salę skaitovai su savo mokytojais, tėvais rinkosi iš dešimties Lietuvos savivaldybių – Druskininkų, Vilniaus r., Prienų, Kaišiadorių r., Alytaus r., Šalčininkų r., Varėnos r., Elektrėnų, Birštono ir Trakų r. Konkursas vyko dviem etapais: pradžioje V- VIII klasių grupė, vėliau – IX-XII klasių grupė, taip pat buvo parengtos trys literatūrinės kompozicijos. Reikia pasakyti, kad visos buvo įdomios ir tikrai buvo labai sunku komisijai atrinkti vieną. Kadangi šio konkurso etapas pernai vyko mūsų mokykloje, galbūt atsimenate, kad didžiausios aistros kilo dėl Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos ir Varėnos r. Matuizų vidurinės mokyklos literatūrinių kompozicijų. Pernai nugalėjo Elektrėnai, šiemet Matuizos ( „Maži stebuklai dideli“ pagal Gendručio Morkūno knygą „Blusyno pasakojimai“). Bet labai stiprią, įdomią poetinę kompoziciją „Laiškai kaimynui“ pagal Renatos Šerelytės kūrybą parengė ir Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniai.

Mūsų rajonui atstovavo ne tik Gintarė Goštautaitė, bet mažesniųjų etape ir Goda Mazgelytė, 5kl. iš Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus vidurinės mokyklos Verebiejų pagrindinio ugdymo skyriaus. Ji skaitė Kazio Sajos ištrauką iš kūrinio „Šešios žąsys su šešiais žąsiukais“. Goda skaitė puikiai, labai išraiškingai, įtaigiai (jos mokytoja Stasė Urbanavičienė išugdžiusi ne vieną šio konkurso laureatą) ir taip pat pateko į respublikinį etapą.

Belieka joms abiems palinkėti dar didesnės sėkmės.

Konkurso akimirkos

Komisijos pirmininkas apibendrina rezultatus Regioninio etapo nugalėtojai, jie visi vyks į Klaipėdą:)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos