Jus kviečia UŽUPIO TEATRAS

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-01-31
  • Kategorija: Renginiai

Visada smagu gauti Laišką. Dvigubai smagiau, kai jį rašo buvę mūsų mokyklos mokiniai. Trigubai smagiau, kai tas laiškas ne asmeninis(„Labas, kaip gyveni?“), o rimtas, oficialus Kvietimas. Taigi Laišką – Kvietimą mums visiems rašo Rasa Strauzaitė, ji dabar yra „Raganiukės“ ir „Užupio teatro“ aktorė. Vasario 24 dieną į Alytaus kultūros ir komunikacijos centrą atvykstanti su dviem spektakliais. „Būtinai atvažiuokite ir pamatykite“,- kviečia Rasa.

Vasario 24 d. Alytaus kultūros ir komunikacijos centre vyks „Užupio teatro“ spektakliai - 12 val. spektaklis vaikams „Mano draugas ateiviukas Miko".18 val. spektaklis suaugusiems ir vyreniųjų klasių mokiniams (11, 12 klasės) - komedija pagal Ž. B. Moljerą „Skapeno klastos“.Bilietų kainos: „Mano draugas ateiviukas Miko“- 7 lt, grupėms 6 lt; „Skapeno klastos“- 25, 30 lt, moksleivių grupėms, senjorams (pensininkams) ir neįgaliesiems 15 lt.

Būtų smagu, kad surinktumėt kokią grupę, žinot, visai kitoks jausmas, kai vaidini saviems :)

Ir Šiek tiek asmeniškumo...

Laba diena, Žiedūne, Su Jūsų pastangomis ir įdiegta meile teatrui pildosi mano svajonė :) Turiu apie 20 vaidmenų "Raganiukės teatre" ir pora spektaklių suaugusiems "Užupio teatre". Šiuo metu gavome galimybę rodyti spektaklius LNDT mažojoje salėje, tad gal jau neužilgo užkopsiu ir į „didžiąją sceną“.Linkėjimai mokytojai Gitanai, nes ji pastangų į mano pasirinkimą taip pat įdėjo :)Pagarbiai,RasaREKLAMA!!!SPEKTAKLIO PRISTATYMAS

Užupio teatro spektaklis „Skapeno klastos"

Pagal Ž. B. Moljerą

Režisierė Rita Urbonavičiūtė

Dailininkė butaforė Ilona Dombrovskytė

Vaidina: Linas Barauskas, Saulius Čėpla, Rasa Strauzaitė, Vytautas Mikalauskas, Arūnas Vozbutas, Tautvydas Jancevičius, Aurimas Blaževyčius, Tomas Kliukas, Rasa Syminaitė, Daina Vyšniauskienė.

Ko jį velnias nešė į tą galerą?

Ir vėl ši garsioji frazė skambės teatro scenoje. Šįkart -- naujame Užupio teatro pastatyme „Skapeno klastos" (rež. R. Urbonavičiūtė).

Ž.B. Moljero komedija „Skapeno klastos" pirmąkart Lietuvoje buvo pastatyta Jaunimo teatro režisieriaus Vytauto Čibiro 1968 m. Pagrindinį -- gudraus tarno Skapeno -- vaidmenį atliko garbaus atminimo aktorius Rolandas Butkevičius. Tegu pagerbs šis pastatymas vieno geriausių Lietuvos aktorių atminimą, o Moljeras ir vėl atsiskleis tragikomiškas, sarkastiškas ir filosofiškas.

Pagrindinis pjesės veiksmas sukasi apie Skapeną. Jis -- išradingas meilės, vedybų ir piniginių reikalų tvarkymo meistras. Skapeno niekas neapgaus ir nepergudraus, bet jis sugeba apvynioti apie pirštą visus. Kai įmantriausia meilės istorija išsukama visiems palankia kryptimi, Skapenas mėgaujasi savimi ir laukia naujų painių situacijų.

Spektaklio pradžia. Į sceną įžengia mylimiausias ir svarbiausias Moljero personažas -- neprilygstamasis Skapenas (aktorius L. Barauskas). Jokio skubotumo, nė vieno staigaus judesio. Kodėl jis turėtų skubėti? Likimo smūgiai gali išgąsdinti tik silpnus ir atviraširdžius, o stiprieji ir protingieji tik šaiposi ir mankština raumenis, kad galėtų duoti grąžos. Lėta Skapeno gracija -- įžanga į audringą temą, kai į veiksmą bus mesta viskas: proto lankstumas, kūno lankstumas, jausmų karštis, žvilgsnių karštis, balso virpėjimas...

Vėliau, Moljero papasakotos istorijos pabaigoje, išvysime nusižeminusiai palinkusius ponus ir visu ūgiu stovintį tarną. Jo veide nebus nei įžūlumo, nei piktdžiugos, veidas ramus ir griežtas, jame (nuostabu!) švies mąslios, priekaištaujančios akys. Uždavinys šiuolaikiniam teatrui -- parodyti Skapeno (ir į jį panašių) žmogišką pranašumą -- šiame spektaklyje bus išspręstas.

Šiame spektaklyje rasite komediją, kilusią iš paties gyvenimo, ir aktorius -- gyvus, besilinksminančius taip, lyg visas jų gyvenimas turėtų vieną tikslą -- pakilti į sceną ir suvaidinti žmogų. Teprasideda komedija!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos