„Žiemos puokštė2010“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-12-06
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio pirmąjį savaitgalį, 3-5 dienomis, LITEXPO vyko floristų darbų paroda-konkursas „Žiemos puokštė2010“ ir kalėdinė mugė. Šioje parodojelankėsi ir mūsų mokyklos mokiniai bei mokytojai. Juos vykti pakvietė neformaliojo ugdymo vadovė Rasa Aleksandravičienė. Didžiausią įspūdį mums paliko floristinės eglutės, unikalios prakartėlės, kompozicijos ir floristės pamokos.

Kalėdiniame LITEXPO projekte – nuo floristinių eglučių iki unikalių prakartėlių

Tai buvo puiki galimybė mums, nuvykusiems, pasisemti kūrybinių idėjų iš profesionalų ir būsimųjų floristų, paieškoti dovanų ir įvairiausių puošmenų Kalėdoms, susipažinti su tradiciniais Kūčių valgiais, apžiūrėti įspūdingą prakartėlių ekspoziciją. Profesionalūs floristai pagal paskelbtas specialias konkurso temas kūrė kompozicijas, jas, mums būnant, jau vertino žiuri. Ypač buvo įdomu stebėti, kaip dirba profesionali floristė. Ji ne tik kūrė įspūdingo grožio puokštes, bet ir dalijosi idėjomis, komentavo, mokė derinti spalvas.

Galėjome apžiūrėti ir moksleivių darbus–floristines eglutes, Advento vainikus, skėčius ir skrybėlaites, kalėdines kojines, dovanoms sudėti. Reikėtų pastebėti, kad mokinių darbai iš tiesų įdomūs, unikalūs. Daug kruopštaus darbo reikėjo įdėti. Kai kurie iš jų tikrai priartėjo prie profesionalų.

Žiemos puokštėje“ lankytojų laukė ir pirmą kartą iš Rokiškio krašto muziejaus į sostinę atvykusi prakartėlių ekspozicija. Tai unikali prakartėlių kolekcija – vienintelė tokia Lietuvoje. Joje yra 100 prakartėlių, kurias kūrė labai įvairūs žmonės: profesionalūs keramikai, garsūs tautodailininkai, moksleiviai ir kt. LITEXPO centre buvo demonstruojama mažesnioji šios prakartėlių kolekcijos dalis – apie 40 eksponatų. Dar 10 prakartėlių specialiai „Žiemos puokštei“ sukūrė studentų ir darželinukų kolektyvai.


Be to,mugėje buvo galima įsigyti įvairiausių šventinių puošmenų, kalėdinių dovanų, papuošalų, ekologiškų produktų sveikatai ir buičiai, amatininkų dirbinių, priemonių rankdarbiams, knygų. Tai pat buvo galima pamatyti įspūdingą bokalų kolekciją, dekupažo darbų ekspoziciją, gėlių salonų darbus, dalyvauti floristikos ir dekupažo pamokėlėse. Žolinčių akademija supažindino su tradiciniais Kūčių valgiais, papasakojo, kaip jie gaminami ir kvietė jų paragauti.

P. S.

Greitai pačios gražiausios šventės, todėl siūlome peržiūrėti parodoje darytas nuotraukas, gal kas nors patiks ir panorėsite pasipuošti savo namus, mokyklą, pasveikinti draugus...

Prisiminkite, kad iki Kalėdų interjere turėtų dominuoti ramios spalvos – juoda, ruda, žalia, violetinė. O Naujuosius Metus pasitikite ryškiomis, intensyviomis spalvomis.

Nuotraukos Sauliaus, 11 kl.

Moksleivių darbaiTradiciniai Kūčių valgiaiKonkursiniai darbaiUnikali prakartėlių kolekcijaFloristės profesionalėspuokštės "Kalėdų sūkury"

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos