Pradinuko diena mokykloje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-12-02
  • Kategorija: Renginiai

Jau įpusėjo pirmasis pusmetis, greitai pačios gražiausios metų šventės, todėl pradinukai sukvietė savo mamytes ir tėvelius į mokyklą. Iš tiesų per keletą mokslo mėnesių jie daug ko išmoko, sužinojo. Nors jų širdeles kaustė nerimas, reikėjo nugalėti jaudulį, bet mokinukai išdidžiai lipo į sceną ir dainomis, šokiais, vaidyba, anglų kalbos žiniomis, pomėgiu skaityti džiugino visus susirinkusius.

Renginį pradėjęs mokyklos direktorius Almantas Jakimavičius pasidžiaugė, kad dėmesys vaikams tiek mokytojus, tiek jų tėvelius suartina. Tai tikrai svarbu ir reikšminga, nes esame vieni kitiems reikalingi. „Klauskite, kelkite problemas, bet nepamirškite ir pagirti“,- sakė jis.

Pradinukų tėveliams iš arčiau prisistatė ir su mokiniais nuveiktus darbus pristatė neformaliojo ugdymo vadovai – Šešėlių teatras (vadovė Žiedūnė Maldonienė), mažųjų šokėjų kolektyvas „Saulė“ (vadovė Neringa Vekeroitaitė), studija „DO-RĖ-MI“ (vadovė Joana Zdanavičienė), „Knygos bičiulių“ būrelio nariai (vadovė Lina Jakimavičienė). Tėveliai pamatė, ką vaikai yra išmokę per tikybos (mokytoja Virginija Ptašnykienė), anglų kalbos (mokytoja Virginija Krajauskienė) pamokas. Be to, anglų kalbos mokytoja trumpai supažindino su užsienio kalbos programos reikalavimais, pakvietė į atviras pamokas.

Išsamia, informatyvia ir labai reikalinga informacija su pradinukų tėveliais dalijosi logopedė Rasa Kartanienė. Ji puiki pagalbininkė tiems mokinukams, jų tėveliams, kuriems sunkiau sekasi taisyklingai ištarti garsus, skaityti, rašyti ar skaičiuoti. Logopedės kabinete sukaupta daug metodinės medžiagos, kompiuterinių programų, todėl pradinukai, lankantys šiuos užsiėmimus, daug dirbdami gali pasiekti tikrai puikių rezultatų.

Apie savo darbą kalbėjo mokyklos psichologas Algimantas Kitrys. Jis kvietė nebijoti ir, esant reikalui, būtinai kreiptis. Kartais iškilusias problemas lengviau spręsti pasitarus, svarbiausia yra pasitikėjimas,- sakė jis. Socialinis pedagogas Giedrius Žemaitis priminė, kad reikėtų užpildyti prašymus (jeigu dar nėra tėveliai padarę) nemokamam maitinimui gauti.

Renginį vedė pradinių klasių mokytoja Vilija Sakalauskienė.

Po renginio visi grožėjosi bendra pradinukų ir jų tėvelių kalėdinių darbų paroda. Užsuko į savas klases, aptarė mokymosi rezultatus, pasidžiaugė pasiekimais, sprendė kitus svarbius klasei reikalus. Tiems, kurie negalėjo atvykti, siūlome pasigrožėti užfiksuotomis akimirkomis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos