Projektas „Aktyvus jaunimas“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-11-10
  • Kategorija: Renginiai

Antradienį Daugų Vlado Mirono vidurinėje mokykloje buvo vykdomas neformalios grupės „Iniciatyvus jaunimas“ projektas „Aktyvus jaunimas“. Į projekto vykdymą įsitraukė 6 Alytaus rajono savivaldybės mokyklų komandos – Simno gimnazijos, Miroslavo, Krokialaukio, Pivašiūnų, Daugų vidurinės mokyklos bei Alovės pagrindinės mokyklos. Taip pat į šį renginį atvyko gausus būrys svečių - tai Alytaus rajono savivaldybės mero patarėjas Vytautas Mikelionis, Kultūros skyriaus vedėja Virginija Mačiulienė, Daugų seniūno pavaduotojas Algis Marčiukonis, Jaunimo Europos komandos nariai Austėja Tamulaitytė ir Žygimantas Zabieta, Alytaus miesto mokinių tarybos narė Jurgita Saveikaitė ir Merkinės gimnazijos mokinių tarybos narė Greta Sereičikaitė.

Pagrindinis šio projekto tikslas - skatinti jaunimo bendravimą, bendradarbiavimą, savarankiškumą, savivaldos galimybių plėtojimą, padėti išmokti jaunimą dirbti komandose, įgauti žinių bei ,žinoma, užmegzti naujų pažinčių. Visų šių tikslų ir siekė renginio organizatoriai į pagalbą pasitelkdami teatrą, dailę, fotografiją, geografiją, žurnalistiką ir kt.

Renginį pradėjo MT narė Indrė Ožalinskaitė. Ji pasveikino visus atvykusius ir pasiūlė komandoms prisistatyti. Po komandų prisistatymo renginio organizatoriai pakvietė atvykusių mokyklų mokinius susiskirstyti į 7 komandas, kad naujojoje būtų po vieną iš kiekvienos mokyklos atstovą. Lydintys mokytojai sudarė atskirą komandą. Kai dalyviai jau buvo pasiruošę veikti, buvo pristatyta dienos veiklų programa. Prasidėjo kupina įspūdžių, gerų emocijų ir sunkaus darbo diena. Kiekviena naujai sudaryta komanda turėjo įveikti visas septynias suplanuotas veiklas.

Dabar šiek tiek apie jas. Kiekvieną iš veiklų vedė už tai atsakingi žmonės. „Teatrališkumo pamoka“ – (Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos teatro vyr. mokytoja Žiedūnė Maldonienė) „Didžioji Europa didžiojoje salėje“ – ( Jaunimo Europos komandos narė Austėja Tamulaitytė), „Orientavimasis“ – ( Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos MT narės Judita Baliukynaitė ir Ieva Smilgytė), „Skulptūros darymas iš įvairių medžiagų“ – ( Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos MT narės Gintarė Savilionytė ir Justina Remeikaitė), „Popierinė mada“ – ( Alytaus miesto mokinių tarybos narė Jurgita Saveikaitė bei Daugų Vlado Mirono MT narė Laura Vaizgutaitė), „Žurnalistika ir viešasis kalbėjimas“ – (Jaunimo Europos komandos narys Žygimantas Zabieta), „Nuotraukos kompozijos kūrimas“ – ( Daugų Vlado Mirono vidurinės mokyklos MT nariai - Miglė Kartanaitė, Agnė Dūkštaitė bei Eimantas Truncė).

Komandos visą dieną keliavo po išvardintas veiklos sritis ir įgavo naujų žinių, išmoko dirbti komandoje, pasitikėti vieni kitais. Po pirmųjų 3 valandų darbo visi dalyviai buvo pakviesti papietauti. Po pietų ir keleto laisvų minučių visi vėl noriai kibo į darbus. Tik perėjus visas organizatorių siūlomas veiklų sritis, galėjo trumpam atsipūsti. Bet labai trumpai, nes dar laukė baigiamasis renginys. O jam reikėjo kaip reikiant pasirengti. Dvidešimt paskutiniųjų minučių buvo pačios karščiausios: komandos rengė iš anksto „pasiūtais“ drabužiais savo narius, ruošė baigiamąjį darbą. Buvo iš tiesų karšta.

Baigiamajame pasirodyme visos komandos turėjo trumpai papasakoti, ko išmoko, ką naujo sužinojo ir pademonstruoti drabužius , skulptūras , nuotraukas. Po visų komandų dalyvių pasirodymo renginio svečiai Mero patarėjas Vytautas Mikelionis bei Kultūros ir paveldosaugos skyriaus vedėja Virginija Mačiulienė kiekvienam renginyje dalyvavusiam komandos nariui įteikė simbolines atminimo dovanėles su projekto atributika.

Projekto organizatoriai - neformali grupė „Iniciatyvus jaunimas“ - nuoširdžiai nori padėkoti Alytaus rajono savivaldybei už projekto finansavimą, Daugų kultūros centrui už visokeriopą pagalbą ir bendradarbiavimą, Simno gimnazijos šokių kolektyvui ir jos vadovei Almai Kyguolienei už puikią ir nuotaikingą šokių programą, Emiliui Remeikiui už originalų projekto logotipą, Daugų Vlado Mirono vidurinei mokyklai ir jos mokytojoms Gitanai Ivanauskienei bei Žiedūnei Maldonienei už pagalbą organizuojant ir vykdant projektą, mokyklos Mokinių Tarybos nariams ir projekto vykdytojai MT narei Indrei Ožalinskaitei, Jaunimo Europos komandos nariams už informatyvius ir naudingus pranešimus.

Bet labiausia norime padėkoti visoms aktyviai projekte dalyvavusioms rajono mokyklų komandoms. Ačiū.

Projekto vadovas Ignas Každailis Komandos nuotrauka iš Miglės, Agnės ir Eimanto fotostudijos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos