Alytaus miestui ir rajonui atstovaujama jaunimo Europos komandoje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-04-08
  • Kategorija: Renginiai

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje pirmą kartą subūrė penkiolikos narių jaunimo Europos komandą, kuri apie ES kalbės paprasta ir aiškia bendraamžių kalba. 16–27 metų jaunuoliai iš devynių miestų rengs orientavimosi varžybas, pokalbius su Europos Parlamento nariais, lenktynes socialiniuose tinkluose, pašnekesius prie kareiviškos košės dubens ir kitą veiklą – tokiu būdu jie kvies diskutuoti ES temomis, į jas įsigilinti ir pasinaudoti ES teikiamomis galimybėmis. Švietimo įstaigos, nevyriausybinės organizacijos galės kviestis jaunimo Europos komandos narius į savo organizuojamus renginius. Komandos nariai veiks beveik visuose šalies regionuose ir ne tik pavieniui, bet bursis ir į regionines grupes, padės vieni kitiems idėjomis, dalyvaus ES informacijos tinklo renginiuose.

Alytaus miestui bei rajonui šioje komandoje atstovauja ilgamečiai visuomenininkai: daugiškis Ignas Každailis ir alytiškė Roberta Burinskaitė, kurie daugiausia patirties yra sukaupę švietimo, kultūros, jaunimo pilietiškumo srityse. „Esu pasiryžęs perteikti savo patirtį bei, žinoma, pasisemti naujos. Europos Komisijos atstovybės iniciatyva sukurti jaunimo politiką įrodo, jog jaunimo balsas darosi vis svarbesnis ir suaugusieji įvertina jaunimo potencialą“, - teigiamomis emocijomis dalinasi Daugų Vlado Mirono mokyklos mokinių prezidentas Ignas Každailis, kuriam aktyvus bendravimas su mokiniais kasdienybė.

Mykolo Romerio universiteto pirmakursė Roberta Burinskaitė taip pat džiaugiasi EK atstovybės iniciatyva: „Per septynerius metus visuomeniškumo srityje įsitikinau, jog jaunimas jaunimui visada efektyviausiai perteikia informaciją. Jaunų žmonių bendravimas, žinių perteikimas kartais tampa geresne priemone mokytis negu „kalimas“ iš knygų, tad šios komandos tikslas man ypatingai priimtinas.“

Artimiausi Igno bei Robertos darbai – kartu su „Europe direct“ Alytuje organizuojama Europos diena, į kurią gegužės 7 dieną visus Alytaus miesto gyventojus jau nuo dabar kviečia aktyvistai.

Daugiau informacijos apie visą komandą galima rasti - http://ec.europa.eu/lietuva/eu_information_network/jaunimo_europos_komanda/index_lt.htm

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos