Amatų diena mūsų mokykloje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2009-12-10
  • Kategorija: Renginiai

AMATŲ DIENA

Gruodžio 9d. Daugų Vlado Mirono vidurinėje mokykloje vyko gražus renginys, kurio iniciatorė mūsų mokyklos „Pynimo iš vytelių“ vadovė Rasa Aleksandravičienė. Jos būrelio mokiniai parengė parodą, svečiams pristatė savąją mokyklą irkartu su vadoveorganizavo parodomąją pynimo iš vytelių pamoką.

Į svečius atvyko Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos „Dekoratyvinio apipavidalinimo“ būrelio vadovė I. Aleksiūnienė su savo būrelio nariais. Jie atsivežė savo karpinių iš popieriaus parodą „Tautinio tapatumo atspindžiai mene“. Visus susirinkusius išmokė amato paslapčių - po įtempto ir kruopštaus darbo su žirklėmis visi norintieji išmokti turėjo savo produktą - iškarpytą iš popieriaus angeliuką.

Mūsiškiai taip pat buvo atidūs: vadovė R. Aleksandravičienė pakvietė svečius apžiūrėti parodą, supažindino su vytelių paruošimo technologija ir pasiūlė patiems išbandyti šį nelengvą amatą. Nelengva pinti, rankos neklauso, sunku pradėti. Tačiau mokytoja buvo visiems ypač dėmesinga, visiems, norintiems šią užduotį įveikti, - nusipinti gėlytę - pagelbėjo. Pagaliau nelegvas darbas baigtas - visų akyse džiaugsmas.

Po nelengvo darbo valandų visi įsidrąsino, susidraugavo. Ėmė dalintis įspūdžiais, vieni kitiems pasakoti apie save,savo džiaugsmus ir rūpesčius. Pasikeitė telefonų numeriais, elektroninio pašto adresais...Mūsiškiai gavo pakvietimą - aplankyti svečių mokyklą.

Pirmas žingsnis žengtas. Bendras darbas, patirtis gydo visus nuo visų ligų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos