Lietuvos liaudies dailės konkurso “Sidabro vainikėlio” stovykla

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-09-27
  • Kategorija: Pranešimai

2021m. rugsėjo 24 - 26 dienomis Molėtų r., Dubingių s., Liudgardos k., stovyklavietėje „Auksinė giria” vyko Lietuvos liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlio”  stovykla. Joje dalyvauti buvo kviečiami respublikinio turo dalyviai ir juos rengę mokytojai. Taip ir pateko į stovyklą mūsų gimnazijos IIg kl. mokinė Aušrinė Turskaitė ir Pynimo iš vytelių būrelio vadovė Rasa Aleksandravičienė.

Stovykla prasidėjo susipažinimu prie arbatėlės ir žaidimais. Išklausėme paskaitą „Spalvos tradicinėje tekstilėje” (natūralus dažymas augalais) Vakarojome prie laužo su daina ir šokiu. Šeštadienį ir sekmadienį vyko praktinės veiklos (sodų rišimas, juostų vijimas, kalvystė). Taip pat

aptarėme konkurso “Sidabro vainikėlis” nuostatus, jų pakeitimus, “Sidabro vainikėlio” sėkmės ir nesėkmės, išklausėme paskaitą ir apžiūrėjome parodą „Valdovų žiedai“. Filmų vakare žiūrėjome „Taip Laima lėmė“, po to sulaukėme staigmenos, Aušrinei įteikė Lietuvos liaudies dailės konkurso “Sidabro vainikėlio” nominaciją – sidabrinę sagę. Stovykloje patyrėme daug gerų emocijų, daug naujų pažinčių, išbandėme įvairius amatus, išklausėm daug informacijos apie konkursą. Grįžę namo kibsime į darbus, ruošimės sekančiam konkursui „Sidabro vainikėlis” 2022.

Rasa Aleksandravičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos