„Alytaus r. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas, įkuriant ir atnaujinant edukacines erdves“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-07-22
  • Kategorija: Pranešimai

Alytaus rajono savivaldybės administracija 2018 m. kovo 27 d. su VšĮ Centrine projektų valdymo agentūra pasirašė paramos sutartį, kuria projektui „Alytaus r. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas, įkuriant ir atnaujinant edukacines erdves“ skirtas finansavimas pagal ES fondų investicijų veiksmų programos 09.1.3-CPVA-R-705 priemonę „Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas“.

Projekto metu buvo modernizuoti Alytaus r. Simno, Butrimonių ir Miroslavo gimnazijų ikimokykliniai skyriai bei Daugų Vlado Mirono gimnazijos Venciūnų ikimokyklinio ugdymo skyriuje, sukurta 80 naujų ugdymo vietų, įsigyti būtini baldai ir edukacinės priemonės.
Įgyvendinus projektą, atnaujintos 8 šių ugdymo įstaigų grupės, iš kurių 4 grupės kuriamos naujai (po vieną grupę kiekvienoje iš įstaigų), sutvarkyta lauko teritorija.

Projektu siekiama padidinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumą bei pagerinti  ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo paslaugų kokybę Alytaus rajone. Modernizavus grupes padidės vietų skaičius ugdymo įstaigose bei vaikams bus sukurtos kokybiškos ugdymo paslaugos.

Bendra projekto vertė  610 734,70 Eur, iš jų: 494 007 Eur skiriama iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų, 43 588 Eur Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų ir 73 139,70 Eur – iš Alytaus rajono savivaldybės biudžeto lėšų. Projektą įgyvendinti planuojama iki 2020-09-30.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos