Gimnazistai Švento Jokūbo ambasadorių estafetėje

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-06-14
  • Kategorija: Pranešimai

2021 – ieji – Švento  Jokūbo metai. Visoje Lietuvoje jiems paminėti organizuojamos tradicinės Švento Jokūbo kelio ambasadorių estafetės, kurių tikslas– atrasti Švento Jokūbo kelią savoje ir kaimyninėse savivaldybėse, aplankyti keliuose esančias šventoves, kultūros paveldo, istorijos objektus.

 Gražų birželio 11 dienos rytą  nuo Dusmenų Šv. apaštalų Simono ir Judo Tado bažnyčios į šią estafetę leidosi Pivašiūnų gimnazijos, Daugų Vlado Mirono gimnazijos ( mokytoja Alma Vaištarienė) ir Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus  5 – 6 klasės mokiniai ( mokytoja Laima Ryženinienė). Sukalbėję maldą, išklausę bendruomenės ,,Dusmena“ pirmininkės Rimos Karsokienės pasakojimą apie Dusmenis, vaikai ir jų mokytojos smagiai žygiavo žydinčia vasara pasipuošusiais keliais bei keliukais. Pasiekę Dusmenėlius trumpam stabtelėjo papietatuti, pabendrauti ir pailsėti. Žygį tęsė miško takeliais pro Einoronių piliakalnį. Kelias iki Pivašiūnų neprailgo, nes moksleivius lydėjo VDU katalikų Teologijos fakulteto studentė Rebeka Petkauskaitė su linksmomis giesmėmis ir pasakojimais.  

Truputį pavargę, bet linksmi ir laimingi po kelių valandų žygeiviai pasiekė Pivašiūnų šv. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią. Čia buvo antspauduojami Piligrimų pasai, visiems dalyviams padėkota už dalyvavimą estafetėje, įteikti šv. Jokūbo piligrimų kelio Lietuvoje ambasadorių pažymėjimai.

                                                                      Laima Ryženinienė, etikos mokytoja

                                                                     Alma Vaištarienė, tikybos mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos