Projektas „Užauginta kaime – pagaminta su meile“. Pradinukų patiekalai mamoms.

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-05-13
  • Kategorija: Pranešimai

Pirmą gegužės sekmadienį minima motinos diena. Šia proga pradinių klasių mokiniai kartu su savo mokytojomis nusprendė pradžiuginti savo mamas pačių pagamintais patiekalais: pyragais, bandelėmis, sumuštiniais, picomis. Susirinkę į atnaujintą technologijų kabineto virtuvėlę mokiniai, padedami mokytojų A. Vitkauskienės, J. Diksienės ir ūkvedės A. Turskienės kibo į darbą. Mokiniai, išklausę instruktažus patys minkė ir kočiojo tešlą, ruošė užkandžius ir sumuštinius. Draugiškai susėdę prie stalo, ragavo pačių pagamintus patiekalus. Kiekvienas savo pagaminto patiekalo  galėjo paimti į namus. Išmokę galėjo pagaminti  namuose ir nustebinti pusryčiais savo  mamas. Tai buvo puiki proga mokiniams susipažinti su darbo virtuvėje pagrindais ir išmokti gaminti įvairius patiekalus.  

Visi pradinukai ir jų mokytojos dalyvavo viktorinoje „Gerai daryk – maistą taupyk“ kurią organizavo VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra kartu su Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija. Viktorinos tikslas - paaiškinti moksleiviams švaistomo maisto poveikį aplinkai, visuomenei, ekonomikai, o taip pat padėti keisti savo įpročius, atskleisti maisto vertę.  Antrokai su mokytoja R. Šilaliene ir praktikante G.Martišiūnaite ruošė patiekalus, kurių gamybai galima panaudoti įvairius produktus ir taip pagaminti skanų, tausojantį, sveiką maistą.

.Už galimybę pasveikinti mamas ir dalyvauti praktinėje viktorinos dalyje esame dėkingi VšĮ „Humana People to People Baltic“, kurios vykdomoje socialinės partnerystės programoje „Valgyk protingai“ dalyvauja mūsų gimnazija su projektu „Užauginta kaime – pagaminta su meile“.

Projekto darbo grupė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos