Pabaigtuvės projekto „Smulkiosios motorikos lavinimas per įvairias veiklas“ Daugų IUS

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-06-04
  • Kategorija: Pranešimai

Pabaigtuvės Daugų IUS

Projekto ,,Smulkiosios motorikos lavinimas per įvairias veiklas“ tikslas  buvo suteikti  galimybę ugdytiniams daugiau  patirti, lavinti motoriką, ugdyti įvairias kompetencijas. Išties, dideli darbai atliekami ne per vieną mėnesį ir ne vieno žmogaus pastangomis. Bendraudamos su gimnazijos pradinių klasių mokytojomis, stebėdamos, kaip ugdytiniams sekasi pirmoje klasėje, nutarėme tęsti pradėtus darbus.  Nuošalyje nepalikome ir tėvų  bei kitų bendruomenės narių, kurių pagalbos dažnai vaikams reikėjo. Ypač karantino metu, ugdymą vykdant nuotoliu.

Visko, ką  vykdėme, neišvardinsime.  9 mėnesius tesėsi išbandymai, praktikos, pasišnekėjimai.  Iššūkių  buvo daug. Bet to  darbo rezultatai mus ir vaikus džiugina. Visi  kartu sprendėme iškilusius sunkumus, ieškojome geriausių darbo būdų, patys mokėmės. Dažnai reikėjo prisitaikyti prie nenumatytų aplinkybių. Ne tik ugdytiniams, bet ir suaugusiems. Tapome labiau patyrę,  pasitikintys savimi. Karantinas sutrukdė iki galo susikurti ir išbandyti  šešėlių teatrą, bet tai- ne bėda. Bus kiti metai ir šešėlių tikrai nepamiršime. Visose veiklose reikėjo pirštelių miklumo , akies ir rankos koordinacijos, klausos ir dėmesio sukaupimo. Buvo ir kasdieninio, pasikartojančio darbelio: artikuliacinių ir pirštų mankštų, žiūrėjimo, mėgdžiojimo.

   Projektą užbaigėme švente lauke, kurios metu kartojome viską, ko mokėmės ir atkakliai siekėme. Džiaugėmės, kad pavyko ornamentas, ištarti garsai, tikslūs judesiai. Vaikams ir suaugusiems svarbu buvo bendrauti, pasitaisyti, paprašyti pagalbos, suprasti viens kitą. Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie mūsų darbų. Ateityje mūsų laukia dar įdomesnės veiklos.

Daugų IUS logopedė

Rasa Kartanienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos