Septintokų laiškai konkursui „Laiškas istorijai“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-03-10
  • Kategorija: Pranešimai

Nuo Vasario 16-osios iki pat Kovo 11-osios „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ drauge su LRT televizija  kvietė visos Lietuvos vaikus dalyvauti LR Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotoje akcijoje „Laiškas istorijai“. Į šį gražų kvietimą atsiliepė Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos septintokai. Į pašto dėžutes sukrito laiškai patiems ryškiausiems Lietuvos herojams ir kūrėjams. Jų buvo net 50! Mokiniai galėjo pasirinkti, kam rašys laišką, ir jie rinkosi.

Gabrielis A., Augustė C., Kasparas K., Eiminas K., Tomas Z., laišką rašė patriarchui Jonui Basanavičiui; Kotryna D., Goda I. savo mintis, idėjas ir lūkesčius atskleidė kunigaikščiui Gediminui, Akvilė K., Aida M., Akvilė M. ir Mėta R. kreipėsi į dailininką ir muziką Mikalojų Konstantiną Čiurlionį, Joris B. nuoširdžiai kreipėsi į  Vytautą Didįjį, Vakarė J.-  į prezidentą Antaną Smetoną, Sandra -  į knygnešį Joną Bielinį, o Titas T. – į lakūnus Darių ir Girėną. Nors oficialios pašto dėžutės neturėjo Nepriklausomybės akto signataras Vladas Mironas, tačiau jam laišką rašyti pasiryžo Odeta D. ir Einaras A.

Kviečiu paskaityti, už ką mūsų gimnazijos septintokai dėkoja pasirinktai asmenybei, ką mąsto  apie Lietuvos ateitį ir save!

IŠ ŠIRDIES Į PRAEITĮ

 Kviečiu paskaityti Vakarės Juškevičiūtės, Mėtos Raudonytės ir Kasparo Kelmelio laiškus.

P.S. visų rašiusiųjų laiškai nukeliavo į pašto dėžutes, todėl Kovo 11-ąją laidoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ lauksime žinių iš LR Prezidento Gitano Nausėdos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos