Lietuvių kalbos dienos – nuo Vasario 16-osios iki Kovo 11-osios

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2021-02-26
  • Kategorija: Pranešimai

Iškart po atostogų Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai įsijungė į integruotų lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos, geografijos, informacinių technologijų pamokų ciklą, skirtą paminėti labai svarbias mūsų valstybei ir kalbai dienas.

Šiandien, vasario 26 dieną, IIag klasės mokiniai pamoką skyrė odei- proginiam panegiriniam lyrikos žanrui, kuriame šlovinama valstybė ir jos kalba. „Odė Lietuvai“ – sujungė istorijos, geografijos, lietuvių kalbos ir literatūros žinias. Pamoką vedė mokytojos Laimutė Leonienė, Vilija Kukienė ir Gitana Ivanauskienė.

 Mokiniai žaidė interaktyvius žaidimus- „Ką aš žinau apie savo šalį?“, „Kalba gimtoji lūposna įdėta“- pasitikrino, o kartu ir  pagilino šių mokomųjų dalykų žinias. Kiekvienas iš jų ką nors sužinojo naujo ar buvo nustebintas, nes, anot jų, niekada nebuvo girdėję tokių žodžių kaip moša, šešuras ar blezdinga, dar sunkiau sekėsi atskirti žemaičių tarmę nuo latvių kalbos, latvių kalbą nuo lotynų. Bet visgi geriausiai šias užduotis sekėsi atlikti Meidai, Karolinai, Aurimui, Karoliui ir Klaudijai. Į bendrą odės tekstą įpynėme po žodį, žodžių junginį ar net sakinį-  taigi „Odę Lietuvai“ kūrėme visi!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos