Naujovė gimnazijoje – įdiegtas elektroninis mokinio pažymėjimas (EMP)

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2024-03-09
  • Kategorija: Aktualijos

Gimnazija dalyvauja projekte „Atviros ekosistemos atsiskaitymams negrynaisiais pinigais bendrojo ugdymo įstaigų valgyklose kūrimas“, kuris finansuojamas Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšomis“. Jo pagrindinis tikslas – skatinti atsiskaitymą ne grynaisiais pinigais gimnazijos valgykloje.

Jau visa savaitė, kai gimnazijoje mokiniai naudojasi EMP. Tai inovatyvus, saugus, patikimas mokinio asmens dokumentas, kuris atlieka elektroninės atsiskaitymo priemonės, savotiškos vaikų atsiskaitymo kortelės, funkcijas. Visos funkcijos integruojamos vienoje daugiasluoksnėje plastikinėje kortelėje, su integruotu nekontaktiniu lustu. Gimnazijoje testuojama ir kol kas veikia atsiskaitymo valgykloje sistema, sujungta su nemokamo maitinimo apskaita. Tačiau ateityje numatoma, kad juo mokiniai galės atsiskaityti už maitinimą valgykloje. Jame taip pat galės būti integruojamos įvairios paslaugos, palengvinančios kasdienį mokinio gyvenimą.

Jau 2015 m. Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos gautame rašte Nr. (15.6-35) SD-7704 „Dėl mokinių nemokamo maitinimo organizavimo“ buvo akcentuojama, kad organizuojant nemokamą maitinimą pastebėtos moksleivių diskriminacijos apraiškos, t. y. nemokamai valgantys vaikai patiekalus gauna atskirose eilėse, atsiskaito talonėliais ir netiesiogiai stumiami į socialinę atskirtį.

EMP to padeda išvengti, nes atskirų eilių ir talonėlių neliko, o valgyklos darbuotojos, nors eilė padidėjo, spėja aptarnauti visus mokinius.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos