Gimnazijoje auga gera krepšinio pamaina

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-12-27
  • Kategorija: Aktualijos

Šurmuliuojant kalėdiniams renginiams, tarp jų įsiterpė ir metų pabaigos moksleivių tritaškių bei baudų metimų turnyras.

Norinčiųjų išbandyti savo rankos taiklumą netrūko. Sąlygos paprastos. Nuo baudos linijos metama dešimt metimų. Nugali daugiausia kartų įmetęs dalyvis. Tritaškių turnyras vyko tarptautinių varžybų principu –  per pusantros minutės metama iš penkių pozicijų po tris metimus iš kiekvienos. Pataikymas – taškas, trečiasis metimas – dviejų taškų vertės. Maksimali galima suma – dvidešimt. Dalyviai suskirstyti į dvi amžiaus grupes. penktų–septintų ir aštuntų–dvyliktų klasių moksleiviai.

Fizinio ugdymo pamokų metu dažnas bandydavo savo galimybes. Iš dvidešimties rikdavo dešimt ir daugiau taškų. O vienuoliktokas Saulius Valacka per treniruotę net porą kartų yra pataikęs po penkiolika kiaurų metimų. Nieko nuostabaus. Saulius krepšinį pusiau profesionaliai žaidžia už vieną iš Alytaus komandų. Taigi, favoritas buvo aiškus iš anksto.

Bet varžybos yra varžybos. Be staigmenų neapsieinama.

 Savaitę sirgęs Saulius turnyro dieną namuose paliko sportinę avalynę. Pamiršo... O basomis po salę juk nelakstysi. Taigi favoritas krito kovai dar nė neprasidėjus.

Pirmajame rate vyresniųjų grupėje iš penkiolikos užsiregistravusių dalyvių taikliausiai tritaškius metė aštuntokas Ąžuolas Karpiejus ir devintokas Paulius Dabravolskas – po devynis taiklius metimus. Antrame abu jie vėl surinko vienodai  taškų. Šįsyk – po aštuonis. Teko skelbti persirungimą iš penkių metimų. Sėkmė lydėjo Paulių Dabravolską, jis pataikė tris tritaškius ir tapo mokyklos tritaškių turnyro nugalėtoju.

Jaunesniųjų grupėje be konkurencijos pasirodė mažiausias turnyro dalyvis penktokas Vaidas Piliponis. Pirmu bandymu sumetęs septynis, antru šešis tritaškius jis nepaliko jokių šansų vyresniesiems. Dar daugiau, atsistojęs prie baudų metimo linijos Vaidas irgi neturėjo sau lygių. Penki pataikyti baudų metimai jam garantavo pirmąją vietą. Antras liko septintokas Gytis Žilinskas. Prieš turnyrą kone šimtą kartų atsispaudęs nuo grindų, jis padarė sau meškos paslaugą – visiškai susigadino ranką. Trečias – šeštokas Martynas Šilalė.

Merginos rungėsi tik baudų turnyre. Mesti iš tritaškio dar neišdrįso. Šeštokė Elissa Karim pademonstravo, kad yra gabi žaisti ne tik stalo tenisą, bet ir taikliausiai mokykloje meta  baudas. Iš dešimties pataikiusi šešis kartus ji tapo mokyklos čempione. Antra liko jos klasės draugė Rasa Ribačiauskaitė, trečia – Augustė Sukarevičiūtė.

Apibendrinant galima sakyti drąsiai – Daugų V. Mirono gimnazijoje auga graži krepšinio pamaina. Gal net „Žalgiriui“?..

Fizinio ugdymo mokytojai

Marina Juonienė

Albertas Sereika

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos