Alytaus rajono mokytojai seminare „Jie nešė šviesą“

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-08-31
  • Kategorija: Aktualijos

Artėjant kupinam nerimo, nežinios ir jaudulio rugsėjui, Alytaus rajono lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos išvyko į Vilnių, nes Pivašiūnų gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Laima Žemaitienė bei Daugų Vlado Mirono gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Sigita Juškevičienė parašė profesinių kompetencijų kėlimo kvalifikacinę programą „Jie nešė šviesą“.

Vilniaus piligrimų centre susitiko su šio centro projektų koordinatore Vilija Tauraite, kuri supažindino su piligrimysės istorija bei jos prasme. Mokytojos taip pat leidosi į kelionę Gailestingumo keliu, kuriuo vaikščiojo Šv. Faustina ir palaimintasis kunigas Mykolas Sapočka. Kelias prasidėjo nuo Dievo Gailestingumo šventovės, kurioje yra Gailestingojo Jėzaus paveikslas, nutapytas pagal šv, Faustinos regėjimus. Aplankyti Aušros Vartai, prie kurių dažnai ateidavo maldai šv. Faustina ir jos dvasios tėvas kun. M. Sopočka. Didelį įspūdį paliko sesers Faustinos namelis, kuriame buvo išklausyti įdomūs ir jaudinantys pasakojimai apie vienuolės trumpą, bet prasmingą gyvenimą, pristatyti jos dienoraščio fragmentai. Aplankytas Gailestingojo Jėzaus seserų vienuolynas, kuriame dailininkas Eugenijus Kazimierovskis pagal šv. Faustinos pasakojimus nutapė Gailestingojo Jėzaus paveikslą. Kelionė tęsėsi ir kitomis siauromis Vilniaus senamiesčio gatvelėmis trumpai stabtelint ir pasidalinant įdomia informacija.

Įdomi ir turininga kelionė, kupina ne tik informacijos, bet ir džiugesio sutiktais žmonėmis. Visa, kas pamatyta ir pajausta (sutiktų žmonų tikėjimo praktikos ir pokalbiai apie jas, architektūra, menas...), formuoja gilesnį suvokimą apie gyvenimą, gerumą, gailestį, tarnystę...Ši patirtis padės mokytojams ugdyti pamokose mokinių kūrybiškumą, suteiks naujų idėjų pamokų organizavimui.

Dėkojame Alytaus rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjai Giedrei Volungevičienei, vyr. specialistei Laimutei Zavistauskienei už pagalbą ir paramą organizuojant kelionę.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos