Pamokos kitaip ir kitokios

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2022-11-16
  • Kategorija: Aktualijos

Pamokos kitaip ir kitokios

Dorinio ugdymo (tikybos) ir lietuvių kalbos ir literatūros pamokos Daugų Vlado Mirono abiturientams vyko Vilniuje. Vakar jie lankėsi ne tik katedros požemiuose, ne tik apžiūrėjo 1985 m. rastą lobyną, bet ir turėjo galimybę praverti Vilniaus kunigų seminarijos duris.

Geriau suprasti kultūrines epochas, žmonių pasaulėžiūrą, pasaulėvoką, vertybes, asmenybių gyvenimą padeda tai, kai savo akimis pamatai epochų ženklus („geležines“ plytas, koklių fragmentus, požemių skliautus, pirmąją freską, liturginius drabužius, apeiginius indus ar kt.). Įdomu praverti duris į pasaulį, su kuriuo susipažinai tik iš Vinco Mykolaičio – Putino romano puslapių. Bet kaip atrodo seminarija realybėje, kokia ji šiandien, kas joje studijuoja?

Daug stereotipų esame susikūrę, dažnai manome, kad žmonės, kurie šiandien renkasi ten studijuoti, yra daugiau nei keistuoliai. Pravėrę duris, suprantame, kad tokie patys kaip ir mes. Ieškantys savojo tako gyvenime, linksmi, kai sekasi, liūdni, kai skauda. Šeštojo kurso klierikas Vladislavas ne tik aprodė seminarijos erdves, bet ir dalijosi patirtimi, atsakė netgi į labai asmeniškus klausimus. Atsisveikindamas linkėjo drąsos veikti.

Mokytojos Alma ir Gitana

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos