Trišalė bendradarbiavimo sutartis

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2023-11-27
  • Kategorija: Svarbu!

Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazija yra atvira bendradarbiavimui, naujoms idėjoms ir kaitai. Siekdama gerinti mokymo ir mokymosi aplinką, mokykla bendradrabiaus su Lazdijų ir Alytaus švietimo įstaigomis, kurių patirtis bus naudinga ir įgyvendinant „Tūkstantmečio mokyklų“ pažangos programą.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorė Jurgita Kamandulienė ir pavaduotoja ugdymui Raimonda Šilalė apsilankė Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje ir su direktore Erika Poškevičiene ir mokyklos-darželio „Kregždutė“ direktore Laimute Jarmalavičiene aptarė pozityvaus mikroklimato kūrimo, mokytojų streiko, mokinių pavežėjimo, darbų paskirstymo turint skyrius, bendradarbiavimo, „Tūkstantmečio mokyklų“ pažangos programos ir kitus švietimo įstaigoms aktualius klausimus.

Švietimo įstaigų vadovės pasirašė trišalę bendradarbiavimo sutartį, kurios tikslas – bendradarbiauti vykdant įvairius projektus, dalintis patirtimi, teikti konsultacijas, plėtoti pažintinę ir edukacinę veiklą.

Daugų gimnazijos direktorė J. Kamandulienė ir pavaduotoja ugdymui R. Šilalė taip pat apsilankė Alytaus Dainavos progimnazijoje. Įstaigos vadovė Edita Matulevičienė papasakojo, kuo išsiskiria ši mokykla, kodėl didelis dėmesys skiriamas sportui, mokinių emociniam ugdymui ir STEAM veiklom, aprodė sensorinį kambarį, gamtos mokslų laboratoriją ir aikštyną. Dainavos gimnazijos patirtis aktuali Daugų Vlado Mirono gimnazijai įgyvendinant „Tūkstantmečio mokyklų“ pažangos programą. Įstaigų vadovės pasirašė dvišalę bendradarbiavimo sutartį.

Apsilankę kitų savivaldybių švietimo įstaigose Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorė J. Kamandulienė ir jos pavaduotoja R. Šilalė jau žino, kokios veiklos galėtų praturtinti gimnazijos mokinių ugdymo procesą. „Kiekvienas apsilankymas kitose mokyklose įkvepia naujoms idėjoms, svajonėms, planams. Vadovų bendravimas ir patirčių pasidalijimas parodo, kad daugelis įstaigų gyvena panašiais džiaugsmais ir rūpesčiais, tačiau turi ir savo išskirtinumų, kurie kitai mokyklai yra atradimas arba priminimas. Geras pavyzdys palengvina darbą, o bendradarbiavimas, dalijimasis įvairiomis patirtimis, abipusiai patarimai praturtina švietimo įstaigų bendruomenes“, – sako Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorė J. Kamandulienė.

Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos