Policijos patarimai mokiniams esant tamsesniems orams

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-11-10
  • Kategorija: Renginiai

Remiantis statistika - rudenį ir žiemą padažnėja mirtimi arba rimtomis traumomis pasibaigusių eismo įvykių, kuriuose nukenčia dviratininkai arba pėstieji dėl to, kad vairuotojai pastarųjų nepastebėjo. Kaip galima būtų to išvengti ir į namus visada grįžti sveikiems lapkričio 9 d. susitikime su 5-os klasės mokiniais kalbėjo ir kelių eismo taisykles (KET) priminė Alytaus apskr. Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) bendruomenės specialistas Donatas Katlauskas. Pareigūnas mokiniams priminė, kad pėstieji taip pat yra eismo dalyviai ir privalo laikytis KET. Vienas pagrindinių pareigūno patarimų esant blogam matomumui- nešioti atšvaitą.

Susitikimo metu mokiniai ne tik išklausė pasakojimo kaip teisingai nešioti atšvaitus, bet turėjo galimybę patiems pasigaminti originalų atšvaitą iš pareigūno atvežtos šviesą atspindinčios medžiagos. Kiekvienas mokinys piešė, karpė, klijavo ir pasigamino atšvaitą tokį, kokį jis norės nešioti ir būti saugus kelyje. Dėkojame VPK pareigūnui už suteiktas žinias ir medžiagą, dailės mokytojai Rimai Jomantienei už idėjas, patarimus ir pagalbą mokiniams gaminant atšvaitus.

Policijos pareigūnai ypač prašo tėvų pasirūpinti nepilnamečiais vaikais, privalančiais turėti ir segėti atšvaitus ar dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais ir primena KET: Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą.

Kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys pėstieji turi eiti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį. Šios taisyklių nuostatos reikia laikytis ne tik užmiesčio keliuose, bet ir miesto gatvėse, kuriose nėra šaligatvių.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos vaiko gerovės komisijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos