„Kino klubas“

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-10-26
  • Kategorija: Renginiai

Gimnazija dalyvauja Lietuvos kino centro kino edukacijos projekte „Kino klubas". Tai tarptautinio projekto „Europos kino klubų ir mokyklų licencijavimas" („European film clubs and schools licensing") dalis.

Šio projekto tikslas - vystyti kino edukaciją Lietuvoje, skiriant daugiau dėmesio vaikams ir jaunimui, didinti europinių filmų prieinamumą, plečiant filmų bazę ir skatinant Lietuvos mokyklas ja naudotis, taip pat išbandyti kino klubus kaip kino raštingumo modelį ir jo tinkamumą Lietuvai.

Tarptautinis projektas „Europos kino klubų ir mokyklų licencijavimas" vykdomas antrus metus. Didžiosios Britanijos kino edukacijos organizacija „Film Literacy Europe" prieš metus į projektą įtraukė Ispaniją, Kiprą ir Rumuniją. Prie projekto prisijungė ir Lietuva, Latvija, Gruzija. Projekto partneris Barselonos Autonominis universitetas atlieka išsamias apklausas bei tyrimus vertinant projektą eigą ir rezultatus.

„Mums tai ypač geras ženklas, - sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas. - Kinas tampa vis geriau prieinamas, jaunoji karta juo domisi ir mėgsta. Šiuo metu vis plačiau kalbama apie vizualinį raštingumą, tai yra gebėjimą suprasti ir vartoti judančių vaizdų kalbą. Norime, kad jaunoji kino žiūrovų karta augtų suprasdama vaizdų esmę, jų daromą poveikį, kad ji sugebėtų pamatyti ekrane daugiau ir vertinti tai, kas slypi giliau."

Vykdydamas kino edukacijos veiklas Lietuvos kino centras siekia stiprinti judančių vaizdų naudojimą mokymo procese, pabrėžiant, kad judantys vaizdai yra ne tik iliustracinė medžiaga, bet atskiras savarankiškas informacijos šaltinis. Tuo pačiu ugdoma kritiškai mąstanti, kiną suprantanti ir mėgstanti būsima žiūrovų auditorija.

Kino peržiūros vyksta pirmadieniais ir ketvirtadieniais per 8 pamoką teatro studijoje!

Teatro mokytoja Žiedūnė Maldonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos