PAMOKOS BE SIENŲ

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-05-25
  • Kategorija: Renginiai

„Pamokos be sienų"

Gegužės 23 d. gimnazijoje pamokos buvo kitokios. Mokiniai su mokytojais paliko įprastas mokymosi erdves ir išėjo... Kitaip sakant, pakeitė pamokos formatą. Dvi klasės dalijasi savo įspūdžiais.

II ag klasė. Integruota anglų kalbos ir istorijos pamoka.

Pamoką apie holokaustą vedė svečiai ir Austrijos ir Prancūzijos. Po produktyvios paskaitos buvo susiskirstėme į grupes ir dirbome su pateiktomis užduotimis. Pamokoje ne tik praturtinome anglų kalbos žodyną, bet bendraudami su užsieniečiais ugdėme socialines kompetencijas, su-inojome domių holokausto istorijos faktų. Šios pamokos buvo didelė nauda, nes bendravimas anglų kalba, lavino kalbėjimo įgūdžius. Taip pat buvo didelė nauda tiems, kurie baigę gimnaziją, nori studijuoti užsienyje. Anglų kalba pravesta istorijos paskaita leido susipažinti ir vizualiai pamatyti, kaip paskaitos vyksta užsienio šalyse.

Po užsiėmimų, svečiai mielai sutiko pasivaikščioti mūsų miestelyje, susipažinti su jo istorinėmis vietomis. Labiausiai juos sužavėjo mūsų ežeras, juosiantis miestelį.

5a klasė. Integruota istorijos ir lietuvių kalbos pamoka.

Šią dieną mokiniai su mokytoja vyko į Alytaus Kraštotyros muziejų ir dalyvavo edukacijoje apie knygnešius. Penktokai tiek istorijos, tieki lietuvių kalbos pamokose jau mokėsi apie sudėtingą Lietuvai laikotarpį - spaudos draudimą. Tad edukacijoje teko daug ką prisiminti ir parungtyniauti su klasės draugais, kas geriau žino, daugiau atsimena faktų apie knygnešius, kas geriau orientuojasi žemėlapiuose, kas greičiau geba surasti informaciją stenduose ir pan. Ši edukacija įdomi dėl to, kad joje dalyvauja du personažai, reprezentuojantys spaudos draudimo laikotarpį Lietuvoje. Vienas iš jų nuolat klaidindavo dalyvius, o kitas padėdavo. Įveikti įvairius edukacijos sunkumus ir problemas jiems nuolat trukdė klastingas žandaras Igoris, o pagelbėdavo kuklioji knygnešė Karusė. Prasminga ir be galo įdomi edukacija.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos