Geriausia Dzūkijos regiono moksleivių bendrovė - „C&Te"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-04-10
  • Kategorija: Renginiai

Geriausia Dzūkijos regiono moksleivių bendrovė - „C&Te"

Jaunieji Dzūkijos regiono verslininkai susirinko į trečią kartą vykusią ir jau tradicine tapusią moksleivių bendrovių mugę. Net27 mokomosios mokinių bendrovės joje pristatė savo produktus ir paslaugas, kuriuos vertino komisija,sudaryta išverslininkų ir švietimo atstovų.

Anot renginio organizatorių, mugė rengiama ne tik, kad išrinktų geriausią regiono mokinių bendrovę, bet tai yra galimybė jauniems žmonėms pristatyti savo idėjas,pademonstruoti komandinio darbo įgūdžius ir verslo suvokimą, įgyti patirties, pabendrauti ir padiskutuoti.

Geriausia Dzūkijos regiono moksleivių bendrove šiemet pripažinta„C&Te", atstovaujantiAlytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazijai ir gaminanti beiprekiaujanti šilumą sugeriančiais nerūdijančiais plieno kamuoliukais. Antroji vieta atiteko Alytaus Putinų gimnazijos moksleivių bendrovei„Guga", užsiimančiai peteliškių visai šeimai gamyba ir pardavimu. Treti - Alytaus profesinio rengimo centro bendrovė „Chill Station".

„Lietuvos Junior Achievement" Dzūkijos regiono vadovas Donatas Vasiliauskas džiaugiasi, kad mugė tampa tradiciniu renginiu, o dalyvių skaičius kasmetdidėja.„Džiugu, kad Dzūkijos regione daugėja jaunų žmonių, žinančių,ką nori veikti gyvenime, yra sėkmingi be sėkmės mokyklų ar mokymų. Lyginant su kitais miestais, mūsų regionas iš jų išsiskiria jaunųjų verslininkų gausa", - sakėD. Vasiliauskas.

Renginio metu buvo išdalintosir atskirų steigėjų nominacijos:Socialiai atsakingas verslas (Alytaus „Rotary" klubas) - „Papuošalų vajus",Didžiausia eksporto perspektyva (centras„Spiečius") - „C&Te",Inovatyviausia bendrovė (verslininkas Saulius Ivoška) - „CA", Draugiškiausia aplinkai bendrovė ( UAB „Traidenis") - „Leatherpods",Geriausias logotipas (uniformų gamintoja „8 To Go")- „JeanJeans",Geriausiai problemą sprendžianti bendrovė (Alytaus miesto savivaldybė) - „JeanJeans",Geriausias įvaizdis (Alytaus kolegija) - „LuLu",Geriausias verslo interviu (Alytaus rajono savivaldybės administracija) - „GugA",Kūrybiškiausia bendrovė(VšĮ „Galiu kitaip") - „Doubleshoot".Buitinės technikos prekybos tinklo„Topo centras" simpatijas pelnėbendrovė „C&Te", o komisijos simpatijos atiteko„Vaikų kepiniukams".

JA Lithuania Alumni lyderystės nominacijas pelnė net dvi Daugų Vlado Mirono gimnazijos dešimtokės: Greta Jarmalavičiūtė (IIag) ir Aistė Pigagaitė (IIag).

„Junior Achievement" - pasaulinis tinklas, veikiantis daugiau kaip120 šalių visame pasaulyje, 1919 metais jį įkūrė JAV verslininkai Horace A. Moses ir Theodore Newton Vail.Šiandien šis tinklas yra didžiausias verslumo ugdytojas Europoje.

VšĮ „Lietuvos Junior Achievement" - „Junior Achievement" tinklo narė,siekianti ugdyti šaliesjaunimą laisvosios rinkos dvasia, moko suprasti verslą ir ekonomiką, puoselėti iniciatyvumą, verslumą ir lyderio savybes.

Ekonomikos mokytojas Modestas Raudonis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos