„Šviesoforas 2017" Ietapas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-04-10
  • Kategorija: Renginiai

„Šviesoforas 2017"

I etapas

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima Saugaus eismo diena. Tai diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes - gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Saugaus eismo diena į atmintinų dienų sąrašą įtraukta 2006 metais (Lietuvos Respublikos atmintinų dienų įstatymas).

Saugaus eismo dienospagrindinistikslas- nė vieno nukentėjusio eismo dalyvio šalies keliuose. Saugokimeir rūpinkimės vieni kitais.

Saugumą ir taiką keliuose galime sukurti tik bendromis pastangomis. Kelių eismo taisyklių laikymasis, tolerancija ir pagarba vienas kitam, dėmesingumas ir sąmoningumas turi lydėti kiekvieną, esantį kelyje.

Šiai dienai paminėti Daugų Vlado Mirono gimnazijos pradinių klasių mokytojos organizavo pradinių klasių mokinių konkurso „Šviesoforas 2017" I etapą.

Konkurse dalyvavo geriausi pradinių klasių kelių eismo taisyklių žinovai. Burtų keliu mokiniai buvo suskirstyti į komandas. Galima pasidžiaugti, kad jie teisingai dėliojo kelio ženklus, sprendė viktorinos užduotis. Praktinėse užduotyse mokiniai turėjo pademonstruoti, kaip teisingai naudoti atšvaitus, pereiti gatvę nereguliuojamoje perėjoje ir sankryžoje.

Kol klasės draugai rungėsi konkurse, visi kiti mokiniai piešė saugų kelią į mokyklą ir namus. Susumavus surinktus taškus buvo išrinkta komanda, kuri tęs šio konkurso žygį toliau, t.y dalyvaus II-ajame jo etape. Taigi sveikiname nugalėtojus: Liną Sabaitį (1a), Igną Kamandulį (2b), Kasparą Kelmelį (3a), Redą Zaliecką (4a). Linkime jiems sėkmės rajoniniame konkurse.

Mokytoja Jurga Diksienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos