Gimnazistai 18-ojoje Vilniaus knygų mugėje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-02-24
  • Kategorija: Renginiai

Gimnazistai 18-ojoje Vilniaus knygų mugėje

Jau aštuonioliktą kartą LITEXPO parodų rūmuose organizuojama Vilniaus knygų mugė. Šiemet mugės tema Lietuviški ženklai pasaulyje.

Dalyvaudami šiame renginyje sužinojome, kiek daug žmonių garsina Lietuvą pasaulyje. Lietuviški ženklai - tai Lietuvos žmonės, išsibarstę po daugelį pasaulio žemynų, savo kūryba, mokslu, atradimais, idėjomis turtinantys kitų šalių kultūrą, meną ar mokslą ir taip pat paliekantys ryškius pėdsakus įvairialypiame Lietuvos kultūros paveiksle.

Stendas Prezidentui Antanai Smetonai

Kazio Bradūno atminimui

Jono Meko skrybėlė...

Kūrybinė studija. Studija kviečia šeimas dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, skaitymuose, susitikimuose su knygų vaikams kūrėjais, iliustruotojais iš Lietuvos ir užsienio, o tuo pačiu - pažinti knygos kelią nuo seniausių laikų iki dabar, išmokti popieriaus gaminimo, knygos įrišimo būdų, iliustravimo technikų, skatinti mažuosius skaitytojus pamilti knygą. Kūrybinė studija įsikūrusi 4-oje Vaikų literatūros salėje.

Forumas - LRT studija. Nuolatinis mugės partneris - Lietuvos radijas ir televizija - tiesiogiai iš Forumo-LRT studijos transliuoja radijo laidas, filmuoja interviu su rašytojais, menininkais, kuria reportažus. Taip pat kiekvienais metais čia susitinka Diskusijų klubo žaidėjai - tai rimtų temų, intelektualaus pokalbio erdvė, kurioje diskusijos persipina su naujų leidinių pristatymais, iškeliamos aktualiausios visuomeninės, kultūrinės problemos. Klube diskutuoja garsūs Lietuvos ir užsienio kultūros, meno ir mokslo žmonės. Diskusijose kviečiami dalyvauti ir lankytojai.

Mugėje mokiniai sutiko daug žinomų ir garsių žmonių

Vilniaus knygos mugės socialinė misija-skaitymo skatinimas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos