Vasario 16-oji- mūsų diena!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2017-02-16
  • Kategorija: Renginiai
Vasario 16- ji - Lietuvos atsikėlimo šventė„Pirmasis Nepriklausomos Lietuvos prezidentas Antanas Smetona sakydamas kalbą, skirtą Vincui Kudirkai paminėti, sakė:
,,...Jo mums paliktas tautos himnas, jo tautiška giesmė, mūsų giedama per iškilmes, tegul bus amžina mūsų Tėvynės programa. Ji mus turi vienyti, visus gyventojų sluoksnius, visas dvasines sroves. Lietuva, Tėvyne mūsų, vienybė težydi! Ar galėtų būti mums brangiau kas už tuos žodžius?.." Šiais žodžiais mūsų gimnazijoje prasidėjo brangiausia kiekvienam Lietuvos piliečiui šventė - VASARIO 16-oji.
Gimnazijos bendruomenė Tėvynės gimtadienį paminėjo ir turiningai, ir prasmingai. Jaunesnieji mokiniai varžėsi viktorinoje „Tėvynė mums mieliausia", o vyresnieji gimnazistai dalyvavo konferencijoje, skirtoje Vasario 16-ajai. Pranešimą apie šios dienos svarbą ir reikšmę konferencijoje skaitė Seimo narys, politologas Laurynas Kasčiūnas. Jo įžvalgos apie politinę tarpukario diplomatiją, apie stiprias tuometes asmenybes suintrigavo ir sudomino mokinius. Dar ilgai netilo jų diskusijos apie XX a. Lietuvos politines peripetijas.

Konferencijoje pranešimus skaitė ir mūsų mokinės.Neringa Griškaitė (IIIag) skaitė pranešimą apie Vladą Mironą. Tai asmenybė, kurios vardu pavadinta gimnazija, apie jo darbus ir nuopelnus Lietuvai mironaičiams pamiršti negalima...
IVag klasės mokinė Greta Arlauskaitė kalbėjo apie savanorystę. Mokinė supažindino su savo gražia savanoriavimo patirtimi Alytaus vaikų globos namuose. Gražūs ir prasmingi mūsų darbai - geriausia dovana Tėvynei.

Renginio nuotraukos Karolinos Jakubavičiūtės (IIag)

SU ŠVENTE, MIELIEJI!

Kiekvienos pertraukos metu mokiniai, mokytojai ir svečiai galėjo nusipinki dailią trispalvę apyrankę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos