Saugaus eismo konkursas ,,Šviesoforas-2016"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-03-29
  • Kategorija: Renginiai

Saugaus eismo konkursas ,,Šviesoforas-2016"

,,....Tai atsitiko labai seniai, kai žemėje atsirado mašinos. Trys žvaigždelės iš dangaus pamatė didelį šurmulį. Žmonės nesilaikė jokių taisyklių, niekaip negalėjo susitarti, kuriam pirma važiuoti ar eiti. Nusileido žvaigždelės į žemę ir apsigyveno namelyje su trim langeliais. Viršutiniame langelyje apsigyveno raudonoji žvaigždelė, viduriniame - geltonoji, o apatiniame - žalioji. Žvaigždelės sutarė šviesti paeiliui. Žmonės džiaugėsi tokiu stebuklu ir pavadino namelį šviesoforu. Ir dar sugalvojo taisykles: Kai dega raudona - stok. Kai dega geltona - pasiruošk. Kai dega žalia - apsidairyk ir keliauk. Nuo tada pasidarė gatvėje tvarka...."

Štai tokia pasaka prasidėjo pradinių klasių mokinių saugaus eismo konkursas ,,Šviesoforas-2016", kurio tikslas - išmokyti vaikus saugaus eismo taisyklių ir apsaugoti juos nuo tykančių pavojų gatvėse ir keliuose.

Klasėse vaikai mokėsi saugaus eismo taisykles, ženklus, nagrinėjo įvairias situacijas maketuose. Į konkursą kiekviena klasė išrinko po tris geriausius saugaus eismo žinovus. Konkurse vaikams reikėjo atsakinėti į viktorinos klausimus, pademonstruoti teisingą perėjos ir sankryžos perėjimą, sudėlioti kelio ženklų dėlionę, paaiškinti situaciją maketuose, teisingai užsisegti atšvaitą ir apie jį papasakoti. Visi likusieji pradinukai piešė didžiausią dešimties metrų piešinį saugaus eismo tema ir dalyvavo mįslių konkurse.

Geriausiai saugaus eismo taisykles žinojo ir į tolimesnį rajoninį konkursą papuolė pirmokas Ignas Kamandulis, antrokas Kasparas Kelmelis, trečiokas Redas Zalieckas, ketvirtokė Urtė Baliukynaitė.

Sveikiname nugalėtojus ir linkim jiems didelės sėkmės rajoniniame konkurse ,,Šviesoforas-2016".

Mokytoja Oksana Miliauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos