Integruota lietuvių kalbos, istorijos ir pilietiškumo pamoka

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2016-02-26
  • Kategorija: Renginiai

Mokytis gali būti ir įdomu!

Vasario 25 dieną per pirmas tris pamokas II ag klasės gimnazistams vyko integruotos istorijos, lietuvių kalbos ir pilietiškumo pamokos tema „Partizaninis karas Lietuvoje", kuriose mokiniai artimiau, išsamiau susipažino su pokariu - partizaniniu karu (1944 - 1954) - partizanų kasdienybe, kovos tikslais ir būdais, metodais ir priemonėmis, gvildeno ir aptarė moralines, psichologines ir vertybines to laikmečio žmonių nuostatas. Klausė, skaitė ir aptarė partizanų kūrybą, taip pat susipažino su grožinės literatūros tekstais, kuriuose nagrinėjama pokario tema.

Pirmoje pamokoje mokytojos trumpai pristatė partizanų gyvenimą, jų kūrybą, pabrėžė pačius svarbiausius dalykus, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas lietuvis. Antroje pamokoje vyko darbas: visi mokiniai, gavę temą ir labai konkrečias užduotis, grupelėse turėjo sukurti minčių žemėlapį, kuriame, remdamiesi partizanų A.Ramanausko - Vanago, L.Baliukevičiaus - Dzūko, J. Lelšiaus - Grafo ir kt. dienoraščių ištraukomis, istoriniais faktais, ištrauka iš Pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos ir literatūros kūriniais, išskirti esminius dalykus, juos argumentuoti ir pagrįsti duotais pavyzdžiais. Visi gimnazistai įsitraukė į veiklas, dirbo labai atsakingai, grupelėse diskutavo ir piešė minčių žemėlapius, kuriuos pristatė per trečiąją pamoką.

Trečios pamokos pabaigoje vyko darbų aptarimas, įsivertinimas ir įvertinimas. Be to, mokiniai turėjo galimybę išsakyti nuomonę apie tai, kaip pavyko pagilinti žinias, ką naujo sužinojo, suprato ar atrado. Po nelengvų darbų nusiminusių nebuvo, uždarius kabineto duris dar vyko diskusija.
Dėkojame istorijos mokytojai V. Svinkūnienei, lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai G. Ivanauskienei ir pilietiškumo pagrindų mokytojai L. Katalynaitei už labai įdomią, naudingą ir turiningą pamoką!

Neringa Griškaitė (II ag klasė)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos