Minime 25- ąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-03-11
  • Kategorija: Renginiai

Minime 25- ąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines

Šiandien mūsų Tėvynė mini savo gražų jubiliejų. Kas mes būtume be Jos, kas Ji būtų be mūsų?.. Esame vienis! Me sesame Lietuva - jos kloniai, ežerai, miestai... Per mus it Nemunas teka taurumo mokanti Tėvynės istorija, iš mūsų sklinda žymių žmonių, autoritetų, tautos vedlių žodžiai: „Lietuva, Tėvyne mūsų!", „Lietuva - Nemuno vaga,/Gintarų sagės, žaliuojančių pievų, saulėlydžio spalvose...", „TėvyneLietuva,tu man brangesnėsveikatą"...

Mes Lietuva! Būkime drąsūs gindami, ryžtingi keisdami, teisingi besirinkdami...

Mūsų gimnazijos mokiniai kovo mėnesį labai aktyviai dalyvavo įvairiuose renginiuose, susitikimuose, varžybose... Visi jie buvo skirti Tėvynės gimtadieniui.

Gimnazijos krepšininkai iškovojo ne vieną pergalę besirungdami su kitomis rajono gimnazijomis, dalyvavo akcijoje „Lietuvai ir sau"(nupynė daugiau nei 450 trispalvių apyrankių), dalyvavo susitikime su buvusiais partizanais ir žiūrėjo filmą „Žaibas - Dzūkijos legenda", ruošė piešinių parodas, dalyvavo meninio skaitymo konkurse... O kovo 10 dieną vyko du paskutiniai renginiai. Vienas iš jų - „Mūsų dainos, tau, Tėvyne". Minėdami Lietuvos nepriklausomybės dieną visi susirinko didžiajame gimnazijos vestibiulyje ir nuoširdžiai dainavo dainas, skirtas Tėvynei.

O kitas renginys - ,,Lietuvos istorijos žinovo" konkursas. Gimnazijos bibliotekoje susirinko Lietuvos istorijos mylėtojai ir per 45 minutes atsakė į 60 klausimų.Konkursu siekiama prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe, skatinti visuomenės bendruomeniškumą, puoselėti savo krašto tradicijų išugdytas dvasines vertybes.

Mokytoja Virginija Svinkūnienė


Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos