G. Aleksandravičius - technologijų olimpiados nugalėtojas

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2015-03-10
  • Kategorija: Renginiai
Technologijų olimpiadoje

Technologijų olimpiadoje dalyvavomokiniai iš įvairių Alytaus rajono mokyklų:

Iš Pivašiūnų gimnazijos - Gabija Žalnierukaitė (7 kl.), Aurimas Černiauskas (Ig) ir Ignas Sabaliauskas (IIg),

Butrimonių gimnazijos - Laura Naujokaitytė (IIg),

Miroslavo gimnazijos - Agnė Ališauskaitė (7 kl). ir Raimundas Žilinskas (III g) iš Makniūnų mokyklos - daugiafunkcinio centro Justas Urbanavičius (7 kl),

Simno gimnazijos - Deimantė Matukaitytė (IIg) ir Žilvinas Abromaitis (IIg) ir iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos - Erika Miliauskaitė (IIg), Iveta Gecevičiūtė (IIg), Giedrius Aleksandravičius (IVg) ir Rapolas Puzonas (Ig).

Vadovaujantis olimpiados organizavimo nuostatais, visi olimpiados dalyviai turėjo pristatyti namų darbus į parodą. Visus darbus vertino komisija.

Mokyklos dailės ir technologijų kabinete vyko olimpiados atidarymas. Dalyvius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausias specialistas Vytautas Paškevičius ir gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius.

Dailės irtechnologijų mokytojas metodininkas Raimundas Jomantas pristatė mokiniams ir mokytojams trumpą technologijų olimpiados darbotvarkę, supažindino su darbų vertinimo kriterijais.

Pristatę namų darbus dalyviai ėjo į dirbtuves, kuriose prasidėjo kūrybinis procesas. Individualias praktines kūrybines užduotismokiniai atliko kūrybinėse grupėse „Konstrukcinės medžiagos" ir „Tekstilė". Mokiniai dirbdami įgyvendino projektus nuo idėjos iki dirbinio. Olimpiadojebuvo sukurta puikių darbų. Komisija (pirmininkas dailės ir technologijų mokytojas metodininkas Raimundas Jomantas, nariai - dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Rima Jomantienė, Miroslovo gimnazijos technologijų vyr.mokytojas Saulius Gudaitis, Pivašiūnų gimnazijos technologijų mokytoja metodininkė Vilija Bareikienė, Makniūnų mokyklos-daugiafunkcio centro mokytojas metodininkas Jonas Vansevičius) darbus vertino atsižvelgdama į estetinę išvaizdą ir funkcionalumą, originalumą, techniškumą, ar sugebėta suderinti ir integruoti medžiagas, ar gaminys atitiko temą.

Atlikus meninius darbus mokiniams ir mokytojams buvo surengta ekskursija.

2015 metų rajoninės technologijų olimpiados „Po kūrėjo delnu" prizininkai

konstrukcinių medžiagų grupė:

I vieta Giedriui Aleksandravičiui (Daugų Vlado Mirono gimnazija);

II vieta Justui Urbanavičiui (Makniūnų mokykla);

III vietos Žilvinui Abromaičiui (Simno gimnazija) ir Raimundui Žilinskui (Miroslavo gimnazija) .

Tekstilės grupė:

II vietos (pagal skirtingas atlikimo technikas) Ivetai Gecevičiūtei (Daugų Vlado Mirono gimnazijaja) ir Gabijai Žalnierukaitei (Pivašiūnų gimnazija);

III vietos Laurai Naujokaitytei (Butrimonių gimnazija) ir Deimantei Naujokaitytei (Simno gimnazija);

keturios nominacijos - Erikai Miliauskaitei, Rapolui Puzonui (Daugų Vlado Mirono gimnazija) Austėjai Bučiūtei ir Rytenei Morkūnaitei (Punios daugiafunkcis centras.), Ignui Sabaliauskui (Pivašiūnų gimnazija).

Vertinimo komisijos sprendimu į Lietuvos mokinių respublikinę technologijų olimpiadą deleguojamas daugiausia balų surinkęs Daugų Vlado Mirono gimnazijos IVag klasės mokinys Giedrius Aleksandravičius.

Olimpiados prizininkus pasveikino,įteikė diplomus gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius ir rajono švietimo skyriaus vyr. specialistas Vytautas Paškevičius.

Mokytojai ir mokiniai liko patenkinti puikiai suorganizuota technologijų olimpiada, iš kurios kiekvienas išsivežė diplomus, dalelę šilumos ir geros nuotaikos.

Reportažo ir fotografijų autoriai dailės ir technologijų mokytojai metodininkai Rima ir Raimundas Jomantai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos