Susitikimas su LMP nare Donata Bankauskaite

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-10-14
  • Kategorija: Renginiai

Susitikimas su LMP nare Donata Bankauskaite

"Lietuvos mokinių parlamentas yra demokratiškai renkama mokinių institucija, kurią sudaro 95 mokiniai iš visos Lietuvos"- šiais žodžiais aktų salėje pokalbį su gimnazistais pradėjo Alytaus rajono atstovė LMP Donata Bankauskaitė.

Ji supažindino mus su Lietuvos mokinių parlamento struktūra ir veikla. Parlamento narė akcentavo, kad LMP nėra tik renginius organizuojanti institucija, kad tai organizacija, atstovaujanti mokinių interesams bei konstruktyviai dalyvaujanti vaikų ir jaunimo politikos formavime. Susirinkimuose LMP nariai svarsto labai svarbius Lietuvos mokiniams klausimus, pavyzdžiui, kokie egzaminai turėtų būti privalomi, o kokie pasirenkami, kiek reikėtų metų mokytis mokykloje ir panašiai. Jie (LMP nariai) teikia savo pastabas ir pasiūlymus aukštiems šalies pareigūnams, vadovams. Labai buvo įdomu sužinoti ir tai, kad LMP nariai ne tik daug diskutuoja ir svarsto šalies įstatymų, susijusių su mokinių gyvenimu, naudingumą, bet taip pat moka linksmai leisti laisvalaikį (žiūrėjome nuotaikingą filmuką apie LMP sesiją Palangoje).

Mūsų gimnazijos mokiniai daugiau sužinoję apie šios institucijos darbą ir laisvalaikį taip pat panoro dalyvauti rinkimuose į LMP ir tapti jos nariais. Paskubėkite, mielieji, nes jau ateinantį penktadienį reikia pateikti kandidatų sąrašus!

Simona Ogilbaitė (IIIbg)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos