Lietuvos mokinių parlamento rinkimai

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-10-10
  • Kategorija: Renginiai

Esi aktyvus? Motyvuotas? Iniciatyvus? Ieškai bendraminčių? O gal nori išbandyti save? Na, yra galimybė puikiai išnaudoti tavo turimus sugebėjimus. VII-oji Lietuvos mokinių parlamento kadencija baigiasi. Lietuvos mokinių parlamentas (toliau tiesiog LMP) yra Lietuvos moksleivius jungianti ir vienijanti institucija. Pirmieji rinkimai į LMP vyko 2000 m. Rajonų, savivaldybių ir miestų atstovai renkami dviejų metų kadencijai. Per metus būna 2 sesijos, kurių metu aptariami jau padaryti ir būsimi darbai.

Pagrindiniai LMP tikslai yra:· atstovauti Lietuvos moksleivių interesus;
· analizuoti aktualius moksleiviams įstatymus;
· inicijuoti ir teikti LR Seimui įstatymų projektus ir galiojančių įstatymų pataisas;
· svarstyti aktualias moksleivių problemas.


Susidomėjai? Jei esi 9 – 11 klasėje kandidatuoti gali jau šiais metais, spalio 24 dieną vykstančiuose rinkimuose, o jei ne, tada teks dar palaukti keletą metelių ir kandidatuoti į dar kitą kadenciją. Rinkimai turi keletą etapų. Pirmasis etapas vyksta mokykloje, kur tave demokratiškai renka mokyklos mokiniai, antrasis etapas vyksta savivaldybėje (lapkričio 4d.). Šie etapai tau bus tikrai nesunkūs, jei tu labai nori patekti į LMP.

Pabaigai norime pasidalinti VII LMP kadencijos pirmininko J. Vaidelio žodžiais : „Buvimas LMP man reiškia atsakomybę už kitus Lietuvos mokinius, gebėjimą juos atstovauti, tai taip pat reiškia visokeriopą patirtį ateičiai. LMP man davė visų pirma nuostabius žmones, su kuriais teko siekti bendrų tikslų ir didžiają dalį jų galiu vadinti draugais, taip pat davė milžinišką patirtį dirbti komandoje ir individualiai, tai buvo pati geriausia gyvenimo mokykla, kurioje besimokydamas ir stengdamasis daryti naudingus darbus bendraamžiams, kartu tiek pat gėrio gavau ir aš, LMPas mane išmokė įvertinti situaciją ir kritiškai mąstyti, pasirinkti kas teisingą ne tik man, bet ir kitiems. Išmokė būti kantresniu, demokratiškesniu ir tolerantiškesniu komandos lyderiu, pagerino viešojo kalbėjimo, komandos motyvavimo įgūdžius bei išugdė atsakomybės jausmą. Užbėgdamas įvykiams už akių, naujajai kadencijai noriu palinkėti kantrybės, užsidegimo, atsakomybės ir visų, net ir pačių mažiausių, tikslų įgyvendinimo, tačiau labiausiai viliuos, kad jiems visiems nepristigs noro ir tikėjimo. Jaunimas Lietuvoje turi ką pasakyt ir turi būt išklausytas, o LMP’as suteikia visas galimybes tau būti viso dalimi.” Taigi, išbandyk savo jėgas ir pretenduok į Lietuvos mokinių parlamentą!
Atėjo tavo laikas keisti!Pateikti prašymus rinkimų komisijai galite iki spalio 15 dienos, o parašus pristatyti iki spalio 16 dienos 17h.

Rinkimų komisisja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos