Gimnazijoje vykdyta akcija KĄ KUPRINĖJE NEŠI?

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-09-30
  • Kategorija: Renginiai

DĖMESIO KUPRINĖS!

Rugsėjo viduryje gimnazijoje vyko kuprinių svėrimo akcija „Ką kuprinėje neši?". Buvo sveriamos 5-6 klasių pilnos ir tuščios kuprinės, skaičiuojama, kiek procentų kūno svorio sudaro kuprinės svoris, tikrinama, ar kuprinė nešiojama ant abiejų pečių, ar prie kuprinių prisegti atšvaitai.

Penktokų pasvertos 25-ios kuprinės, o šeštokų 12-a kuprinių.
Septyni penktos klasės mokiniai nešioja tinkamo svorio kuprinės, t.y jų kuprinių svoris atitinka 10% kūno svorį, o kitų 18 mokinių nešiojamos kuprinės svėrė daugiau nei reikalauja normos, jos siekė10 -15% kūno svorio.

Visų mokinių kuprinės su dviem diržais, tik du vaikai kuprines nešioja ant vieno peties, o tai kenkia laikysenai! Smagu, kad tik viena kuprinė buvo be atšvaito, bet savininkas žadėjo užkabinti.

Primenu, kad moksleivio kuprinė turi būti neperpildyta, sverti apie 10% moksleivio kūno svorio, pavyzdžiui, jei sveriate 30 kg, tai kuprinė turi sverti apie 3 kg. Kuprinę reikia nešioti ant abiejų pečių, kad nenukentėtų laikysena ir neiškryptų stuburas. Atšvaitai ant kuprinių turi matytis ne tik iš nugaros, reikia pasirūpinti, kad jis matytųsi ir iš priekio, o dar geriau būtų, jei ir iš šono.

Rūpinkitės savimi ir savo sveikata.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Asta Lugauskienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos