Dviračiais į Mirono koplyčią!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-09-12
  • Kategorija: Renginiai

Kai šventinis rugsėjo šurmulys šiek tiek atitolsta ir po truputėlį įsuka mus į mokslo ir kasdienybės rutiną, o rudenėjanti gamta nuostabiai graži ir vis dar dosni saulės spindulių, ateina metas Daugų Vlado Mirono bendruomenei sėsti ant dviračių ir minti pedalus Mirono koplyčios link. Žygis dviračiais - puiki gimnazijos direktoriaus Almanto Jakimavičiaus ir kūno kultūros mokytojų Algio Cincilevičiaus, Marinos Juonienės idėja, kurią šiemet tradiciškai palaikė apie 80 keliautojų. Ant dviračių ketvirtąjį kartą sėdo 65 gimnazistai ir 12 mokytojų. Nemaža dalis tų, kurie nepraleido nė vieno važiavimo, ir tų, kurie 21 kilometrą pedalus mynė pirmąjį kartą. Reikia pridurti, kad aktyviausi žygio dviračiais dalyviai šiemet buvo penktokai. Jiems ir atiteko gražuolė pereinamoji šio žygio taurė.

Mes - Už solidarumą!

Ankstų penktadienio dienos rytą tradiciškai į gimnazijos stadioną su dviračiais rinkosi tie, kurie norėjo išbandyti savo jėgas, pasisemti energijos, ryžto, praskaidrinti kasdienybę, pabendrauti ar net susidraugauti. Prieš išvykstant į tradicinį klausimą: „Kodėl mums reikia tokių kelionių?"- atsakė gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius. „Ši jau tradicija tapusi kelionė, suskaičiavau, kad keliausime jau ketvirtąjį kartą, - tai pagarba Nepriklausomybės akto signatarui Vladui Mironui, tai pasikartojimas savo krašto istorijos. Be to, turėsite išskirtinę galimybę pirmieji pamatyti atnaujintą Mirono koplyčią. Manau, kad puikiai praleisime laiką, nes tiek sportas, tiek bendravimas suartina. Važiuokime saugiai. ".

Svarbu paminėti, kad 4-asis važiavimas dviračiais palaiko ir remia 1 - ojo Solidarumo bėgimo Lietuvoje idėją ir kviečia visą mūsų bendruomenę jungtis prie organizacijos „Gelbėkit vaikus" rengiamos aukojimo akcijos. Surinktos aukos bus skiriamos vienai iš pagrindinių vaiko teisių - teisei į išsilavinimą - užtikrinti. Lietuvos dienos centrų vaikams ir vaikams, lankantiems naująją mokyklą Mikutos kaime, Zambijoje, bus nupirkta būtiniausių mokymosi priemonių. Taigi aukokime!

Išdalinti medaliai

Valanda kelyje, pusvalandis poilsio ir aktyviausieji kviečiame registruotis į varžybas. Šiemet gimnazistai galėjo išbandyti jėgas net keliose rungtyse. Ir čia geriausiai sekėsi aštuntokei Gabijai Mickonytei. Ji pasipuošė net dviem medaliais.

Įstatų kalną geriausiai sekėsi važiuoti Petkevičiui Martynui, IIIg ir Zapolskaitei Gabijai, 8 kl.- I-oji vieta; Vaitulioniui Lukui, IIg ir Mickonytei Gabijai, 8 kl.- II-oji vieta; Ringaičiui Ričardui, Ig ir Sakalauskaitei Eilai, 7 kl.- III-oji vieta. Kliūčių ruože nepralenkiami buvo: Mickonytė Gabija, 8kl. ir Protasevičius Ernestas, III kl. - I-oji vieta; Zapolskaitė Gabija, 8 kl. ir Vaitulionis Lukas, II kl. - II-oji vieta ir Evita Čeplikaitė, 5kl., Lukas Gabrys, 5 kl. Gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius geriausiuosius apdovanojo medaliais.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais žygio dviračiais dalyviai buvo išlydėti ir sutikti. Saugiai važiuoti padėjo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Traumų išvengėme, dviračiai negedo. Todėl norisi šūktelti: „Eureka!" Jausmas nepakartojamas. Juk buvimas gamtoje, judėjimas suteikia labai daug teigiamų emocijų ir padeda išlikti sveikesniems, energingesniems, labiau mylėti ir džiaugtis gyvenimu.

Gitana Ivanauskienė

Nuotraukos Karolinos Jakubavičiūtės (8b)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos