Gavėnios susikaupimo valandėlė gimnazijoje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2014-04-16
  • Kategorija: Renginiai

Gavėnios susikaupimo valandėlė

Gavėnia - tai dvasinio atsinaujinimo metas.

GAVĖNIA yra susikaupimo, atgailos ir dvasinio atsinaujinimo laikas. Laikas, kuriame mes turime susitaikyti su Dievu, su savimi, su žmonėmis. Taip mes paliksime klystkelius ir grįšime į išganymo kelią. Šiuo laiku mes turime pasikeisti, bet tas pasikeitimas mumyse neįvyks be mūsų pačių pastangų, be maldos ir atgailos.

Gavėnios dvasią gimnazijoje pajusti padėjo dorinio ugdymo ir šokių mokytojos organizuotas renginys „Jus aš draugais vadinu" (Jn 15,1-17). Gavėnios dvasią geriausiai pajusti žmogus gali tada, kai prisimena mūsų Viešpaties, Jėzaus Kristaus, kančios istoriją. Ją visiems susirinkusiems priminė mūsų IIIag klasės gimnazistai. O pradinukai tarytum angeliukai pakvietė kartu sugiedoti Jaunimo dienų himną. Sakoma, jog tie, kurie gieda, dvigubai meldžiasi.

Taigi, pažiūrėjus vienuoliktokų vaidinimą, išklausius mažųjų giesmę ir klebono kalbą, visi turėjome progos susimąstyti apie savo klaidas, ydas, pripažinti savo žmogiškosios prigimties trapumą, pažeidžiamumą... Juk tai taip svarbu belaukiant didžiojo prisikėlimo - Šventų Velykų.

Ligita Lesniauskaitė (IVag)

Nuotraukos mokytojo Raimundo Jomanto

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos