Sveikatingumo projektas „Sveik ir veik“ Dauguose

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-12-04
  • Kategorija: Renginiai

Ilgėjant rudens vakarams, kai visi darbai laukuose ir daržuose nudirbti, Daugų miesto bendruomenė ,,Daugų kraštas“ kvietė bendruomenės narius į sveikatingumo projektą ,,Sveik ir veik“.

Projekto tikslas - kurti sveiką aplinką bendruomenėje, stiprinant gyventojų sveikatą, numatant ir šalinant rizikos veiksnius, galinčius sukelti ligas, ypač atkreipiant dėmesį į mitybos (viršsvorio) ir neaktyvaus gyvenimo problemas.

Pirmąją projekto dieną į VŠĮ Daugų technologijos ir verslo mokyklos bibliotekos skaityklą rinkosi aktyviausios Daugų bendruomemės gyventojos. Čia vyko susitikimas su gydytoja - dietologe Kristina Jasmontiene ir sveikų patiekalų iš rudens gėrybių vaišės. Gydytoja – dietologė paskaitė paskaitą apie sveiką gyvenimo būdą, davė patarimų, kaip mažinti viršsvorį. Po paskaitos vyko užduotys, kūrėme eilėraščius apie rudenį ir sveikatą, vaišinomės sveikais patiekalais, dalijomės receptais, vyko loterija.

Vieną vakarą išvykome į Druskininkų „Grand spa Lietuva“ vandens parką pasimėgauti vandens ir pirčių procedūromis.

Kiti susitikimai vyko Daugų Vlado Mirono gimnazijoje. Ten rinkomės į mankštas, kurias vedė Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos. Jų metu išmokome pratimų, padedančių išlaikyti vienodą medžiagų apykaitą. Po mankštų atsikvėpdavome gimnazijos poilsio kambaryje. Kiekvieną suėjimą turėjome apie ką pasikalbėti ir veikti: paminėjome pasaulines sveikos mitybos, tolerancijos ir sveikinimosi dienas, pildėme anketas apie sveikatą, lankstėme tolerancijos laivelius, mokėmės pasisveikinti įvairiomis kalbomis, pynėme draugystės apyrankes, pasigaminome adventinius kalendorius su užduotimis, advento vainike uždegėme pirmąją žvakę.

Projektą baigėme Adventine vakarone, kuri vyko kaimo turizmo sodyboje Kapiniškėse, Varėnos rajone. Kartu su sodybos šeimininke kepėme kalėdinius kūčiukus, kaitinomės pirtyje ir maudėmės švariausiame Lietuvos upelyje - Skroble. Pynėme adventinį vainiką, atlikome advento burtus, vaišinomės pasninko patiekalais.

Džiaugiuosi, kad šis projektas buvo naudingas. Jam pasibaigus, dalyvės nori jį pratęsti, todėl mankštas darysime ir toliau.

Dėkoju Alytaus rajono savivaldybei už paramą įgyvendinant šį projektą, taip pat Alytaus rajono savivaldybės sveikatos biuro direktorei Daliai Kitavičienei ir darbuotojoms už pravestas mankštas, Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktoriui Almantui Jakimavičiui už jaukų priėmimą ir visoms bendruomenės moterims, dalyvavusioms šiame projekte.

Raimonda Šilalienė,

projekto koordinatorė Į projekto veiklą įsitraukė mokytojos, mamos, močiutės...Nuotraukos Onutės Marčiukonienės Projekto vadovė pradinių klasių mokytoja Raimonda ŠilalienėMankštosAtokvėpio valandėlė lankstant tolerancijos laivelius...Geriant žolelių arbatąIr vėl mankštinamėsDzūkijos nacionaliniame parke

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos