MALTA 2011

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-10-21
  • Kategorija: Renginiai

MALTA 2011

MALTA - nedidelė Viduržemio jūros valstybė, esanti pusiaukelėje tarp Sicilijos ir Šiaurės Afrikos pakrantės. Gražus kraštovaizdis, uolėtos pakrantės, ramios įlankos, smėlėti paplūdimiai ir skaidri jūra traukte traukia poilsiautojus ir povandeninio nardymo mėgėjus.

Šaliai priklauso Maltos, Gozo, Comino bei negyvenamos Cominetto ir Filfla salos, o jų bendras plotas vos 316 km².

Maltos sostinė ir svarbiausias uostas - Valeta (virš 7 tūkst. gyventojų), o didžiausias miestas - Birkirkara (virš 22 tūkst. žmonių).

Šią informaciją (iš svetainės www.wikipedia.org) pateikiau, norėdama priminti visiems, kas ir kur yra Malta. Man teko laimė praleisti Maltoje dvi savaites (02-10-11 iki 15-10-11). Konkrečiau - dalyvavau kursuose "English in the Secondary and Adult Classroom" St Paul's Bay mieste. Šiuos kursus susiradau Europos kursų duomenų bazėje.

Paskaitos mokykloje tęsdavosi nuo 9.00 iki 15.00. Turėjau galimybę susipažinti su įvairių šalių atstovais: vokiečiais, šveicarais, italais, rusais, slovakais, prancūzais bei ispanais. Gavau nepaprastai daug - būdama Maltoje, turėjau galimybę patobulinti savo pačios anglų kalbos žinias bei pasisemti naujos patirties mokant anglų kalbos. Paskaitas vedė kvalifikuoti ir patyrę dėstytojai, kuriems anglų kalba yra gimtoji. Paskaitų metu gavau vertingos informacijos apie užsienio kalbos mokymą - buvo pateikta įdomi ir naudinga medžiaga apie tai, kaip mokyti skaityti, kalbėti, klausyti ir rašyti anglų kalba. Dėstytojai pateikė informacijos apie aktyvius mokymo metodus, kurių dėka mokymas tampa daug patrauklesnis ir įdomesnis mokiniams. Taip pat sužinojau nemažai internetinių svetainių, kurios gali būti ypatingai naudingos ruošiantis pamokai arba pamokos metu darbui su mokiniais.

Tokių kursų metu mokytojui suteikiama galimybė pažvelgti į savo darbą kritiškai, pastebėti klaidas ir trūkumus, taip pat pasidžiaugti savo darbu, pasidalinti patirtimi ir pristatyti savo šalį. Dalyvaudamas kvalifikacijos tobulinimo veikloje suvoki vieną dalyką, jog nesvarbu, iš kur tu esi ir kokias tu tradicijas nešiesi savyje, nesvarbu tavo amžius ir odos spalva; svarbiausia yra tai, kad kalba suvienija žmones.

Labai noriu pakviesti visus savo kolegas apsilankyti internetinėje svetainėje www.smpf.lt. Tai yra Švietimo Mainų Paramos Fondo internetinė svetainė, kurioje rasite naudingos ir svarbios informacijos apie įvairias programas, tokias kaip Comenius, Grundtvig. Šis fondas suteikia mums, mokytojams, nuostabią galimybę dalyvauti tarptautiniuose švietimo projektuose.

Noriu paraginti visus mokytojus mokytis užsienio kalbų. Noriu Jums palinkėti praplėsti savo akiratį, pažinti kitas kultūras, atnaujinti savo profesines žinias ir savo mokiniams suteikti galimybę dalyvauti dar įdomesnėse pamokose negu anksčiau.

Parengė Stasė Vitkauskienė,

Daugų Vlado Mirono gimnazijos anglų kalbos vyr. mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos