Palaikykime savo „vunderkindes“!

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-10-03
  • Kategorija: Renginiai

Lietuvos televizijai paskelbus naują jaunųjų talentų konkursą „Vunderkindai.lt“ ir suteikus unikalią galimybę mokiniams tą talentą parodyti, Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos kanklininkės (jos ir mūsų mokyklos gimnazistės!) Vaida Luckutė, Inesa Kavaliauskaitė ir Živilė Muliuolytė net nedvejodamos nusprendė registruotis. Nors ir žinodamos, kad atrankoje teks varžytis su daugybe pretendentų, su nekantrumu laukė pakvietimo. Ir joms sekėsi geriau nei puikiai.

Džiugi ir sėkminga diena buvo rugpjūčio 29-oji, nes jau tą dieną atrankoje 20 val. 20min. kanklininkės kankliavo Lietuvos televizijos ir radijo studijoje. Mokinės, norėdamos meniškai-lyriškai pateikti save ir parodyti, kad kanklėmis kankliuojama ne tik liaudies muzika, sugrojo populiarią K.L.Webber melodiją „Atmintis“ (Memory). Jų pasirodymą vertino įvairių sričių profesionalai: choreografas ir režisierius Gytis Ivanauskas, dainininkė Rosita Čivilytė, choreografas Šarūnas Kirdeikis ir dailininkė Jūratė Stauskaitė.

Merginų sceninis laisvumas, muzikalumas, bendravimo kultūra papirko komisiją. Sužinojusios, kad atrankoje dalyvauja apie 300 dalyvių, vėl su nekantrumu laukė teigiamo įvertinimo ir pakvietimo dalyvauti „Vunderkindai.lt“ laidoje.

Ir vėl 20 val. (rugsėjo 2d.) – laiminga: jos gavo pakvietimą net tik į laidą, bet ir į rugsėjo 3d. Vilniaus senamiestyje vyksiantį kasmetinį festivalį „Sostinės dienos 2011“. Dainuojančiame, šokančiame bei piešiančiame festivalyje vyko jau pirmasis būsimų konkursantų koncertinis pasirodymas.

Kiekviena išvyka, papildomas viešas koncertas, pabendravimas su laidų vedėju Ignu Krupavičiumi, prodiuseriu Egmontu Bžesku suteikia pasitikėjimo, drąsos. Juk ne kiekvieną dieną tenka toks malonumas, kai gyveni toli nuo sostinės.

Rugsėjo 9 diena buvo ir spalvinga, ir turtinga. Visus, atranką praėjusius dalyvius, į susitikimą pakvietė projekto globėja, Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Visi 48 atrinkti „vunderkiukai“, pabendravę su Prezidente, apžiūrėję jos darbo vietą, vyko į LRT studiją. Pasirašę sutartį ir patvirtinę savo dalyvavimą, Vaida ir Inesa išsakė savo SVAJONES. Bendromis jėgomis visi ,,vunderkiukai“ ant didelio drobės gabalo kūrė spalvingą bendrą piešinį – dekoraciją.

Rugsėjo 25d. Vaida, Živile ir Inesa su palaikymo komanda važiavo i LRT studiją filmuotis jau trečiajai laidai. Jos konkuravo su 6 dalyviais, iš kurių atrinko tik tris. Atlikę kanklininkės savo kūrinį, prisėdo prie laidos vedėjo Igno Krupavičiaus ir išklausyti komisijos verdikto.... Kam įdomu, kaip pasirodė mūsų kanklininkės, kviečiame pasižiūrėti. Laida jau anonsuojama! Spalio 6d. (ketvirtadienį) 18:45 per LTV. Kanklininkių vardu prašome mokinius, jų tėvelius, mokytojus (visą bendruomenę) balsuoti už Vaidą, Živilę bei Inesą tinklalapyje www.lrt.lt.

Už balsus iš anksto dėkoja kanklininkės ir jų mokytoja Laima Aleksiupienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos