Aktualija: padiskutuokime apie mokyklos tradicijas, šventes

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-03-12
  • Kategorija: Renginiai
Jau pats laikas stabdyti apklausą dėl mokyklinių uniformų (smagu, kad tikrai nuoširdžiai diskutavote, balsavote). Tačiau paskutines dienas pradėjote žaisti, atsirado sportinis azartas, todėl nusprendėme jus įtraukti į naują diskusiją – kaip vertinate mokykloje organizuojamus renginius, šventes. O gal turite naujų sumanymų, ką daryti, kad visiems būtų mūsų gimnazijoje jauku, smagu ir įdomu. Taigi padiskutuokime!

Šiek tiek atgaivinsime atmintį

Rugsėjo 1-oji – tradicinė mokyklos šventė. Į ją susirenka daugiausia mūsų bendruomenės narių. Ypač džiugina labai aktyvus tėvelių dalyvavimas. Kaip žinia, pirmokus visada palydi tėveliai, penktokus taip pat ir, žinoma, abiturientai susilaukia išskirtinio dėmesio. Kiek pamenate, pernai pasikeitė šventės vieta, taip pat gimė ir nauja tradicija – dalyvauti šv. Mišiose.

Savivaldos diena, kitaip tariant, Mokytojo diena – abiturientai noriai perima pereigas iš mokytojų. Mokytojai tampa mokiniais, sprendžia matematikos, fizikos ar chemijos uždavinius, rašo diktantus, rašinius, dainuoja, vaidina ar sportuoja. Gauna įvertinimus. Sakoma, kad mokiniams (ir mokytojams) ši diena išskirtinė!

Naujametinis karnavalas – jo labiausia laukia pradinukai ir penktokai. Jie vaidina įvairius spektaklius, šoka, dainuoja ir labai laukia Kalėdų Senelio. Šeštokai ir aštuntokai „žiburiuoja“ klasėse. Devintokai – dvyliktokai keletą pastarųjų metų išsisėmė, kodėl?

Abiturientų šimtadienis. Jo laukia ne tik dvyliktokai, vienuoliktokai, bet ir kiti. Kiekviena laida sužavi, nustebina. Šiemet pranoko visus lūkesčius: patenkinti liko Visi. Belieka laukti kitų metų.

Kaziuko mugė – tai tradicinis pradinukų renginys. Jie tampa verslo žmonėmis ir siūlo savo rankų darbo gaminius. Nepaliauja stebinę, kiekvienais metais siūloma kas nors naujo. Jiems pelnas – mums pramoga.

Švaros akcija „Darom“ arba gamtamokslinio metodinio būrelio organizuojama kasmetinė savaitė „Padėkime gamtai ir žmogui“. Per šią savaitę daug gražių darbų nuveikiame: švariname savo mokyklos, miestelio aplinką, keliame inkilus paukšteliams, mokiniai pristato įvairius tyrimus, supažindina su parengtais referatais, pernai organizavome „Cigaretės laidotuves“. O kiek mūsų įsitraukė į švaros akcijos „Darom“ veiklą.

Paskutinis skambutis – tai tradicinė šventė. Ji neišvengiama, ateina metas atsisveikinti su mokykla. Tik dabar pirmokėliai už rankų į salę po paskutinės pamokos atveda abiturientus. Netrūksta palinkėjimų, gerų žodžių ir dovanų.

Estafetinis bėgimas „Mirono kelias“ (pernai), anksčiau „ Bėgiko diena“ – tai labai sena tradicija (kaip ir visų laidų abiturientų krepšinio varžybos). Kūno kultūros mokytojai pernai įvedė naują tradiciją – estafetinį bėgimą „Mirono kelias“. Pernai mūsų mokyklos komanda buvo neįveikiama, taurė atiteko mums. Žiūrėsime, kaip seksis šiemet? Turbūt atsimenate ir rudenį važiavimą dviračiais? Buvo smagu. Tai nauja mūsų tradicija, juk taip?

MTP projektai – iniciatyvūs mūsų mokyklos mokiniai organizuoja ir patys dalyvauja įvairiuose projektuose. Sunku būtų visus ir išvardinti, tačiau patys patys – tai projektas „Aktyvus jaunimas“( iniciatorius prezidentas Ignas Každailis), „Tūkstantmečio vaikai“, Antikos olimpiada, Konstitucijos egzaminas, Konkursas „Ką žinai apie Europos Sąjungą“, Debatai... Kiek žinome, šiemet MTP kviečia dalyvauti projekte „ Mokyklos sėkmė – veiksminga mokinių savivalda“.

Žinoma, yra ir daugiau renginių. Tai ir valstybinių švenčių paminėjimai, ir teatralų rengiamas kasmetinis „Vilnonių kojinių“ vakarėlis, ir kiekvienos klasės tradiciniai renginiai... Ta i g i a k t y v i a i d i s k u t u o k i m e!!! Juk tradicijas tiek kuriame, tiek laužome patys.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos