Vėl visus kviečia Vilniaus knygų mugė

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2011-02-18
  • Kategorija: Renginiai

Kiekvienais metais vykti į Vilniaus knygų mugę mūsų mokyklos mokiniams ir mokytojams tampa norma. Šią kelionę tradiciškai organizuoja mokyklos bibliotekininkės – Lina ir Vyda. Šiemet norinčiųjų buvo daug daugiau nei vietų geltonajame autobuse. Tai džiugina.

Teko girdėti, kad geriausią šių metų knygą vaikams, paaugliams, suaugusiems rinko rekordinis skaičius šios akcijos dalyvių, net 18000. To dar nebuvo nei vienais metais. Ypač dėkojame savo mokyklos pradinukams ir septintokams, kad jie taip šauniai dalyvavo šioje akcijoje: skaitė, recenzavo ir balsavo.

Skelbiame balsavimo rezultatus Geriausia metų knyga vaikams – Rimanto Černiausko „Vaikai ir vaiduokliai“; paaugliams – Vytauto Račicko romanas „Baltos durys“, suaugusiems – Marcelijaus Martinaičio esė „Mes gyvenome“.

Jeigu dar neskaitėte, būtinai perskaitykite. Juo labiau, kad visų trijų kategorijų knygų penketukai yra mūsų mokykloje.

Dėmesys Nobelio premijos laureatui Česlovui Milošui

Tai vienas didžiausių XX a. rašytojų (1911- 2004), šiemet jam būtų sukakę 100 metų. Šimtmečiui paminėti pakartotinai išleisti svarbiausi iš Lietuvos kilusio rašytojo ir poeto kūrinių vertimai į lietuvių kalbą. Seriją „milosz100“ išleido keturios leidyklos („Pavergtas protas“. „Gimtoji Europa“. „Tėvynės ieškojimas“. Esė; „Isos slėnis“. Romanas; „Rinktiniai eilėraščiai“). Visas dienas vyks renginiai, skirti Česlovo Milošo metams, – knygų pristatymai, kino filmai, parodos, forumas.

UŽ TEISĘ SKAITYTI!

Renginiai visai šeimai

Jau dešimt metų vaikus kviečia kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“. Dalyvaudami kūrybinės studijos edukacinėje programoje, vaikai išmoksta įrišti knygą, kurti iliustraciją kartu su dailininku, sukurti fotografiją be fotoaparato, rašyti Brailio raštu ir net piešti ant vandens! Mažiesiems tikrai labai patinka, jie puikiai leidžia laiką, bendrauja su Knygų šalies ambasadoriais – žymiais rašytojais, dailininkais, aktoriais, režisieriais, kaligrafais... Puiki patirtis. Pristatau: Marius Jonutis (kuria skulptūras ir dažyto medžio reljefus, tapybos ir grafikos kūrinius, iliustruoja ir rašo knygas).

Tu taip pat pažįsti jį, jeigu esi skaitęs V. V. Landsbergio „Rudnosiuko istorijas“, „Žuveliuką“, „Obuolių pasakas“. Jeigu ne, paskaitysi, bet būtinai atidžiai peržvelk ir iliustracijas. Marių Jonutį lengva atpažinti, jis turi savitą braižą. Ryškiaspalviai piešiniai, pasižymintys išskirtiniu originalumu.

Taigi jei turite laisvo laiko, jei nesuplanavote darbų (jei suplanavote, atidėkiteJ), būtinai apsilankykite Vilniaus knygų mugėje|2011.

Nuotraukos S. Aleksandravičiaus, 11 kl.

Mariaus Jonučio paroda "Tekstai"

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos